RTX 5080 sistem toplama önerisi

Bütçe
50000

DondurmaKebap

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, yakın zamanda ayrı eve çıkmayı planladığımdan dolayı sıfırdan bir sistem toplayacağım. Bazı parçalar elimde mevcut olmayan parçaları da bu süreçte temin etmek için önerilerinizi bekliyorum. Elimde olan parçaları aşağıda belirttim şimdiden herkese teşekkürler.

Kasa: NZXT H9 Elite.
Ekran kartı: Palit NVIDIA GeForce RTX5080 GameRock.
PSU: Enermax revolution eRT1350EVet 1350W.
Monitör: Samsung Odyssey G8 OLED 34" 3440x1440 175Hz.
Hava soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (eski sistemimden sökeceğim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar, yakın zamanda ayrı eve çıkmayı planladığımdan dolayı sıfırdan bir sistem toplayacağım. Bazı parçalar elimde mevcut olmayan parçaları da bu süreçte temin etmek için önerilerinizi bekliyorum. Elimde olan parçaları aşağıda belirttim şimdiden herkese teşekkürler.

Kasa: NZXT H9 Elite.
Ekran kartı: Palit NVIDIA GeForce RTX5080 GameRock.
PSU: Enermax revolution eRT1350EVet 1350W.
Monitör: Samsung Odyssey G8 OLED 34" 3440x1440 175Hz.
Hava soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (eski sistemimden sökeceğim)

50-51k ediyor burası bu işlemciye sizin soğutucunuz yetmez.

50-51k ediyor burası bu işlemciye sizin soğutucunuz yetmez.

Hocam işlemci olarak aynı işlemciyi düşünüyordum ancak anakart konusunda kararsızım birden fazla X870 modeli bulunuyor. RAM konusunda G.Skill Trident modellerinden birini düşünmüştüm. Aşağıya düşündüğüm parçaları bırakıyorum incelerseniz sevinirim. Soğutma olarak da en azından aşırı yüklenmedikçe bir süre idare etmez mi elimdeki hava soğutma?
Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html
Ram:

Hocam işlemci olarak aynı işlemciyi düşünüyordum ancak anakart konusunda kararsızım birden fazla X870 modeli bulunuyor. RAM konusunda G.Skill Trident modellerinden birini düşünmüştüm. Aşağıya düşündüğüm parçaları bırakıyorum incelerseniz sevinirim. Soğutma olarak da en azından aşırı yüklenmedikçe bir süre idare etmez mi elimdeki hava soğutma?
Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html
RAM:

Evet hocam anakart daha iyiymiş onu yeni öğrendim.

G.Skill ile XPG Lancer arasında hiçbir fark yok.

Ve o hava soğutucu 9800x3D'yi soğutamaz, işlemci alev atar o hava soğutucular 9700X'yi bile soğutamıyor 9800x3DYe kaliteli bir sıvı soğutucu gerekiyor mutlaka.

Evet hocam anakart daha iyiymiş onu yeni öğrendim.

G.Skill ile XPG Lancer arasında hiçbir fark yok.

Ve o hava soğutucu 9800x3D'yi soğutamaz, işlemci alev atar o hava soğutucular 9700X'yi bile soğutamıyor 9800x3DYe kaliteli bir sıvı soğutucu gerekiyor mutlaka.

Hocam açıkçası sıvı soğutuculardan biraz çekiniyorum ondan dolayı şimdiye kadar kullanmaktan kaçındım olabildiğince ancak mecbursak şöyle bir şey önerir misiniz? (bütçeyi ufaktan aşmaya değer mi)

İlk defa gördüm ama bu kadar pahalıysa güzel bir şeydir herhalde.

İşlemci ve SSD'yi satın alıp kalan parçaları biraz daha araştırıp öneri beklemeye devam edeyim o zaman en iyisi ben teşekkürler hocam. Önümüzdeki ay veya temmuz ayı maaşı alınca sistemi bitirmiş olacağım o zamana kadar sıvı soğutma ve anakart konusunda tüm önerilere açığım.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

İşlemci ve SSD'yi satın alıp kalan parçaları biraz daha araştırıp öneri beklemeye devam edeyim o zaman en iyisi ben teşekkürler hocam. Önümüzdeki ay veya temmuz ayı maaşı alınca sistemi bitirmiş olacağım o zamana kadar sıvı soğutma ve anakart konusunda tüm önerilere açığım.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Sıvı soğutmaya o kadar para vermek gereksiz gibi hocam.

https://www.akakce.com/islemci-sogu...a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,603868453.html bu yeterde artar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı