RTX 5080 sistem toplama

Feanor 1970

Yoctopat
Saygılar. Herkese merhaba. Birkaç ay önce emekli oldum ve bu yeni hayatımda oyunlarla vakit geçirmek istiyorum. Toplayacağım bu sistem, yalnızca oyun için olacak. Bilgisayarlar hakkında derin bir bilgim yok. Birkaç haftadır internetten izlediğim videolar ile bir sistem topladım. Sizlerden ricam: Bu sistemde hata yaptığım bir nokta var ise bana söyler misiniz? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Saygılar.

Anakart:

İşlemci:

RAM:

Ekran kartı:

SSD:

Kasa:

PSU:

Vaktini ayırıp, cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.

Herkesten özür diliyorum. Başlığa 4080 yazacağıma 5080 yazmışım. Sistemim 4080 ekran kartı olacak. Tekrar özür diliyorum. Saygılar.

Açıkçası fazlasıyla pahallı bir kasa ve kasa için o kadar masraf yapmaya değecek bir kasa değil.

bu kasa yarı fiyatında ve yarı fiyatına olmasına rağmen alabileceğiniz en iyi kasalar arasında yer alıyor.

4080 linki atmışsınız ancak 5080 başlıkta geçiyor. 4080 almanızı önermezdim çünkü tasarımları tamir edilebilmelerini engelliyor ve piyasadakilerin neredeyse hepsi kullanılmış veya geri gönderildikten sonra bakımdan geçirilip yeniden satışa sunulmuş olanlar. Bunun yerine 5070 Ti bakabilirsiniz. Üstelik 2 yıl içerisinde bir arıza olursa üretimleri azaltıldığı için stoklarda olmaması halinde 5070 Ti Super ile ücretsiz değiştirilirler.

Geri kalan parçaları bence güzeller eminim daha iyi önerilerde bulunanlar da olacaktır.

Açıkçası fazlasıyla pahallı bir kasa ve kasa için o kadar masraf yapmaya değecek bir kasa değil.

bu kasa yarı fiyatında ve yarı fiyatına olmasına rağmen alabileceğiniz en iyi kasalar arasında yer alıyor.

4080 linki atmışsınız ancak 5080 başlıkta geçiyor. 4080 almanızı önermezdim çünkü tasarımları tamir edilebilmelerini engelliyor ve piyasadakilerin neredeyse hepsi kullanılmış veya geri gönderildikten sonra bakımdan geçirilip yeniden satışa sunulmuş olanlar. Bunun yerine 5070 Ti bakabilirsiniz.

Geri kalan parçaları bence güzeller eminim daha iyi önerilerde bulunanlar da olacaktır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet, başlıkta yanlışlıkla 4080 yerine 5080 yazmışım. Kusuruma bakmayın. Önerdiğiniz ekran kartı ve kasayı inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Saygılar.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet, başlıkta yanlışlıkla 4080 yerine 5080 yazmışım. Kusuruma bakmayın. Önerdiğiniz ekran kartı ve kasayı inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Saygılar.
CPU için soğutucu da eklemediğinizi gördüm. Eğer ses konusunda bir sorununuz yoksa alabileceğiniz en iyi fan soğutuculardan birisi bu.

Yoksa sıvı soğutuculara bakarak Artic Liquid Freezer serisinden alabilirsiniz. Arctic bunlar için genelde 6 yıl garantisi veriyor.

CPU için soğutucu da eklemediğinizi gördüm. Eğer ses konusunda bir sorununuz yoksa alabileceğiniz en iyi fan soğutuculardan birisi bu.

Yoksa sıvı soğutuculara bakarak Artic Liquid Freezer serisinden alabilirsiniz. Arctic bunlar için genelde 6 yıl garantisi veriyor.
Evet, soğutucu kısmını unutmuşum. Önerdiğiniz: Artic Liquid Freezer serisinden bir sıvı soğutucuyu hemen listeme ekliyorum. Yardımınız için içtenlikle teşekkür ediyorum.

Üstat RTX 4080 almak yerine RTX 5070 al. Hem daha ucuzdu diye hatırlıyorum. RTX 5070 daha iyi kart. İşlemci desen eleştiri kabul etmiyor. Kısaca ekran kartını 5070 yap 10 numara sistem olur. Saygılar.

Üstat RTX 4080 almak yerine RTX 5070 al. Hem daha ucuzdu diye hatırlıyorum. RTX 5070 daha iyi kart. İşlemci desen eleştiri kabul etmiyor. Kısaca ekran kartını 5070 yap 10 numara sistem olur. Saygılar.
5070, 4080 üzerinde olan bir kart değil. 5070, 4070 ile 4070 ti arasında kalıyor. 5070ti ile 4080 ise neredeyse eşdeğer hatta OC yapıldığında 4080 OC'yi geçiyor.

Dostum ben MFG ve DLSS göz önüne alındığında ki senaryodan karşılaştırdım. 5070 bu konularda daha iyi. Hem neden en yeni teknolojiyi almasın?

Dostum ben MFG ve DLSS göz önüne alındığında ki senaryodan karşılaştırdım. 5070 bu konularda daha iyi. Hem neden en yeni teknolojiyi almasın?
Evet haklısın o konularda düşünürsek ancak sadece DLSS'e baktığımızda aynı DLSS'i 4080'de destekliyor. Standard teknolojisi biraz daha hızlı destek verse de birkaç jenerasyon farkı geçecek kadar değil. MFG evet bir avantaj yine de bunun da alternatifi mevcut LSFG olarak.

4070 > 5070 > 4070 Ti > 4070 Ti Super > 4080 >= 5070 Ti

Ek olarak 4080 RT kapasitesi 5070'den oldukça daha iyi.
1758294992816.png
1758294957615.png

1758295166065.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı