RTX 5080 ve R7 9800X3D sistem 4K'da oyun oynamak için yeterli midir?

4080 ile 4080 Super arasındaki fiyat farkı az idi (ülkemizde), bunda da öyle olur mu bilemem ama hiç belli olmaz tuzlu da olabilir. 5080 de AAA oyunlarda 4K ultrada DLSS açmanız gerekecektir VRAM den dolayı, DLSS'i de kullanılsın diye koydular (özellikle yüksek çözünürlükte VRAM tasarrufu sağlamak için) ama 4K ultra native de (DLSS kullanmadan) uzun süre götürsün diyorsanız 5080 Super veya 5090 lazım size.

Hocam o Jensen sizce 3 GB VRAM yongalarına aynı fiyatı mı biçecek? 3 GB yongalar 2 GB yongalardan daha pahalı. Aynı MSRP'den bile çıksa bizim satıcılar hatta direk tüm dünya satıcıları fiyatları dehşet arttıracak. İş konusunda ihtiyacım olmasaydı hiç NVIDIA'nın yüzüne bakmazdım çünkü adamlar para kazanabilmek için her yolu deniyor.

DLSS'in görüntüyü bozduğuyla ilgili çok fazla şikayet duydum, bu yüzden yeri geldiğinde Native de oynamak isterim. İlerleyen yıllarda da arkama yaslanıp rahat rahat 4K oyun oynamak istiyor; sistemi, VRAM'i dert etmek istemiyorum. İleriyi hesaba katınca 5080 Super daha cazip geliyor çünkü 8 GB VRAM büyük bir fark.

Şu an piyasadaki 5080'ler 55-70 bin TL arasında. 2025 sonu 2026 başına kadar da şu anki bütçemin üstüne bir 10-15 bin lira daha koyabilirim. Tahmini olarak sizce 5080 ile 5080S arasında ne kadarlık bir fiyat farkı olur?

En uygun 5070 Ti alıp 5080 Super çıktığında 24 GB belleğinden dolayı ona geçilebilir. Ben düz kartların stoklarının bitirilip super kartlara öyle geçileceğini düşünüyorum. Dolar 40 lirayı aştı yıl sonuna kadar 50 olacaktır. Super kartlar aynı fiyatlara çıksa bile (öyle olacağından şüpheliyim) kartların şu anki fiyatlarına 10-15 bin TL daha koyup hesap yapılmalı. 5070 Ti-5080 yakın güçte ve aynı belleğe sahip oldukları için oyun amaçlı sistemde 5070 Ti F/P açısından daha mantıklı.

Son düzenleme:
2. el alım/satım işleriyle uğraşmayı pek sevmiyorum, düz 5080 de VRAM açısından korkutuyor ve parasına göre pek tatmin de etmeyecek gibi duruyor. Bu yüzden direkt 5080 Super'i bekleyeceğim sanırım. 10-15 bin TL'lik fark çok da önemli değil. Fiyatı 85-90'ları bulmasın yeterli.
Kurun artması da çok sıkıntı yaratmaz çünkü elimdeki para TL değil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…