RTX 5080'in overclock üst limiti nedir?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC
Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek zest.
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini.
Pad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15'LI
Kamera: Everest SC-HD03
Merhaba,

5080 kart alacağım. İnternette overclock rehberlerine baktığımda iki farklı seçenek gördüm.

1. +400 Core clock, +3000 Memory clock, %75 Power limit.

Bu ayarlarda kart 360 watt yerine 270 Watt'ta çalışıp, varsayılan hali ile aynı performansı veriyor. Yani güzel bir undervolt yapıyoruz.

2. +400 Core clock, +3000 Memory clock, %111 Power limit.

İşte benim kafama takılan yer tam olarak burası. Yani overclock yaptığımız durum. Bu ayarlarda %15'lik bir performans artışı yaşıyoruz ve kartı 400 Watt'ta çalışmaya başlıyor. Bu denli bir Overclock'un kısa, orta yahut uzun vadede karta herhangi bir zararı, ya da daha net sormak gerekirse bu tarz bir OC yapmaktan kaçınmam gerekecek bir zararı olur mu?

Hocam 5080 kullanarak overclock a zerre ihtiyacınız olacağını sanmam hele ki sadece oyun oynuyorsanız. Ben iş için de kullanmama rağmen 5070 aşırı derecede görüyor işimi hatta underclock yapmayı düşünüyorum bir ara.

Sınırları zorlarsan ömrü kısalır. OC pek de sağlıklı bir yöntem değil. Undervolt kısmı güzel olabilir ama OC çok da iyi değil kısa vadede tatmin edici olabilir.

Hocam 5080 kullanarak overclock a zerre ihtiyacınız olacağını sanmam hele ki sadece oyun oynuyorsanız. Ben iş için de kullanmama rağmen 5070 aşırı derecede görüyor işimi hatta underclock yapmayı düşünüyorum bir ara.

Sınırları zorlarsan ömrü kısalır. OC pek de sağlıklı bir yöntem değil. Undervolt kısmı güzel olabilir ama OC çok da iyi değil kısa vadede tatmin edici olabilir.
Açıkçası ben de bilmiyorum. Nette gezerken 5080'in OC potansiyelinin çok yükseke olduğunu ve kartı 4090'a dönüştürebileceğinizi söyleyen çok kişi vardı. O yüzden OC yapma işi aklıma girmiş oldu aslında. Normalde kullandığım kartlara OC yahut Undervolt yapan birisi değilimdir.

Oyun sistemi icin 5080 gereksiz masraf. Ayni bellege sahip yuzde 10-15 daha yavas 5070 Ti daha mantiklidir. 5070 Ti de overclock ile stok 5080 performansi veriyor bunu 300-320W guc cekerken yapiyor. Ha paran vardir alirsin, ekran kartiyla render aliyorsundur her dakika onemlidir alirsin.

Stok haliyle zaten fazlasıyla yeterli bir kart. Bende 5070Ti var 2K ULTRA RT ayarlarda Witcher 3 oynuyorum epey sınırları zorladım grafik manasında 150FPS alıyorum. Gayet de akıcı oyun sıfır sorun.

Oyun sistemi icin 5080 gereksiz masraf. Ayni bellege sahip yuzde 10-15 daha yavas 5070 Ti daha mantiklidir. 5070 Ti de overclock ile stok 5080 performansi veriyor bunu 300-320W guc cekerken yapiyor. Ha paran vardir alirsin, ekran kartiyla render aliyorsundur her dakika onemlidir alirsin.
piyasadaki 5070ti'lar 50-55k fiyat bandında şuan. 5080'ler 60k. biraz daha fazla verip 5080 almayı düşündüm bu sebeple. normalde benim de aklımda 70ti almak vardı

Stok haliyle zaten fazlasıyla yeterli bir kart. Bende 5070Ti var 2K ULTRA RT ayarlarda Witcher 3 oynuyorum epey sınırları zorladım grafik manasında 150FPS alıyorum. Gayet de akıcı oyun sıfır sorun.
Black Myth, Cyberpunk vb. oyunlarda halen full+full de problem yaşıyor sanırım 70ti 1440p'de. (Youtube benchmarklarının yalancısıyım). MFG 4x açmadan akıcı fps oranlarına ulaşılamıyor sanırım o oyunlarda.

40 bin TL'ye alinmayacaksa dedigine katiliyorum. Bu kart aylarca 40 bin seviyesinde satildi.
o fiyat bandındaki 70ti'lar çift fanlı. Çift fanlı 5070ti'ları almamam önerildi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı