RTX 5090 sistem önerisi

Bloodlines

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ocak ayında sistem topladım son parça ekran kartı kaldı 2 ay içinde alacağım. Sistem özelliklerim:
Ekran kartı RTX 3090 MSI ventux 3X.
İşlemci Ryzen 7 9800x3D.
Anakart MSI MAG Tomahawk X870 Wi-Fi
RAM XPG Lancer Blade 2x24 CL 32 6400 MHz.
İşlemci soğutucu NZXT Kraken Elite 240mm.
Kasa NZXT H5 Flow 2024.
PSU ASUS ROG STRIX 3.0 1200WATT.
M.2 SSD Samsung 990 Pro 2TB.
Kasanın tüm fanları NZXT rbg aldım.
Paraya kıyıp OLED monitör de aldım.
Dell Alienware AW3423DWf.

Amacım işten geldiğimde evde keyfime bakıp oyun oynamak 5-6 sene sisteme ellemeden kullanacağım her şeyin iyisini aldım ama 5090'ın erime sorunundan korkuyorum, bu yüzden hangi markayı almalıyım veya nasıl bir önlem almam gerekir emin değilim. İşlemcim 85 derecelere kadar çıkıyordu gereksiz yere gürültü yapıyordu. BIOS'un izin verdiği minimum ayarlarda undervolt yaptım -12-15 derece fark etti. Acaba 5090 içinde ufak bir undervolt yapsam erimeyi önlemiş olur muyum? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kablo erimesi kullanıcı hatası. Pinleri tam oturtamayan kullanıcılar yaşadı o durumu. Aynı drama 4090'da da vardı bir haftada kesildi. Aynı şey 5090'da da oldu yine bir haftada kesildi. Pinleri doğru taktığınızda problem olmaz.

O kablo erimesi kullanıcı hatası. Pinleri tam oturtamayan kullanıcılar yaşadı o durumu. Aynı drama 4090'da da vardı bir haftada kesildi. Aynı şey 5090'da da oldu yine bir haftada kesildi. Pinleri doğru taktığınızda problem olmaz.

Sizi çoğu konuda gördüm, yerinde yorum yapıyorsunuz. Hangi markayı önerirsiniz? Astral çok pahalı ama Galax oc veya MSI ventux oc düşünüyorum sizin öneriniz var mıdır bu kasaya sığacak sıcaklıkları düzgün coil whine olmayan?

Sizi çoğu konuda gördüm, yerinde yorum yapıyorsunuz. Hangi markayı önerirsiniz? Astral çok pahalı ama Galax oc veya MSI ventux oc düşünüyorum sizin öneriniz var mıdır bu kasaya sığacak sıcaklıkları düzgün coil whine olmayan?
Hocam ben Nvdia kartlarda artık en ucuzu neyse onu alın diyorum. Markalar 40 serisiyle bu soğutma işini çözdü zaten. Artık kartların boyutu devasa bunun nedeni soğutma. Özellikle 5090 gibi tepe modelde bu fark minimum olur. He Asus Rog Astral'de 4 fan var. İşi saçma sapan bir yere götürdüler artık :). Bütçe sorunu yoksa, almışken en iyisi alayım mantığınız varsa Rog Astral alın. Kasaya sığma durumunda, Kasanız 365mm GPU destekliyor. Rog Astral kaç mm'di hatırlamıyorum. 355-360 Arası bir şeydi sanırım. Onu bir kontrol edin hafızam beni yanıltıyor olabilir. Coil Whine her marka, her model de görülebilir. Çoğu marka bunu bir arıza olarak görmüyor bile. O biraz şans işi.

Güzel sözleriniz için de ayrıca teşekkür ederim :) 🙏🏻.

Düzeltme;

Kusura bakmayın, ben kasanızı H6 Flow zannettim. Sizin kasanız yani H5 Flow 410mm GPU desteği sunuyor. H6 Flow çok daha yaygın diye aklım ona gitti. Tekrar kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Düzeltme;

Kusura bakmayın, ben kasanızı H6 Flow zannettim. Sizin kasanız yani H5 Flow 410mm GPU desteği sunuyor. H6 Flow çok daha yaygın diye aklım ona gitti. Tekrar kusura bakmayın.

Hiç sıkıntı yok ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Bu arada ekran kartı 12vhpr kablosu için sorum var. 3090 kullandığım için 2 adet 8 pinlik güç kablosu takılı. İkisini de çıkarıp ASUS ROG STRIX 1200WATT 3.0 ATX PSU'dan çıkan 600W kablosu var bunu kullansam sıkıntı olmaz değil mi? Herhangi bir başka marka model kablo almam gerekir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı