RTX 5090 sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
250.000
Yarın sıvı soğutma ve PSU siparişini geçmeyi planlıyorum. Soğutma tarafında Lian Li Hydroshift 360R düşünüyorum. PSU olarak şimdilik Enermax 1650W kullanacağım; çünkü sistemle uyumlu, beyaz renkte ve yüksek verimlilikte bir PSU bulamadım. Önüme çıkan model olarak Lian Li 1300W mevcut fakat TR'de stok yok olanın da sipariş süresi uzun. Fan tercihim büyük ihtimalle yine Lian Li olacak.
Bu konfigürasyon için beyaz PSU ve 4K OLED monitör tavsiyesi alabilir miyim? Monitör için bütçe 45.000 TL.

Son düzenleme:
32 GB RAM bütçeye göre az değil mi? Tabii ki oldukça yeterli ama 64 GB da yapılabilirmiş.

32 GB RAM bütçeye göre az değil mi? Tabii ki oldukça yeterli ama 64 GB da yapılabilirmiş.

Önceki sayfaları okudunuz mu bilmiyorum geçici olarak aldım başka sisteme geçireceğim bunları. Görünüş olarak royal serisinden emin olamadım o yüzden 32 GB olarak aldım memnun kalmazsam bunları ona geçirip başka seriden almayı planlıyorum.

Anladım hocam hayırlı olsun şimdiden.

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sistem kurulumunu bugün bitirdim 3 adet lcd tl reverse fan alıp dik duranlarla değiştirip ordan çıkanları da ekran kartının altına alacağım. Bir kaç gün içerisinde de monitörü değiştirmeyi düşünüyorum.

Harika gözüküyor. Güzel günlerde kullanın.

Güncelleme: Sistemi topladıktan sonra bazı eklemeler ve değişiklikler yaptım, bunları buraya bırakıyorum ki ileride benzer sistem toplayacak arkadaşlara referans olur.

1. Soğutma performansı:

Kasada hava akışını iyileştirmek için ekstra Lian Li TL fanlar ekledim. Özellikle alt kısma eklediğim 3 fan ekran kartı sıcaklıklarını olumlu etkiledi. Tam yükte 67 derece üzerini görmedim.

2. Coil whine durumu:

5090 kartta çok hafif coil whine var, ancak sadece kasaya kulağımı yaklaştırdığımda fark edilebiliyorum. Normal kullanımda duyulmuyor, rahatsız edici değil.

3. PSU seçimi:

Toplama dönemimde beyaz renkte ve 1000W üzeri PSU seçenekleri sınırlıydı. Ayrıca üst segment güvenilir bir model bulmak zordu. Bu nedenle ASUS ROG STRIX P1200W Platinum tercih ettim. Hem stabilite hem sessizlik açısından memnunum. Ancak kabloların siyah olması estetik olarak rahatsız ediyor bu yüzden yakın zamanda beyaz bir PSU’ya geçiş yapabilirim.

4. Sıvı soğutma uyarısı (Hydroshift 360r):

Başta Lian Li Hydroshift 360r tercih etmiştim (TL versiyonu geç teslimatla geliyordu mecburen aldım) ancak ciddi yazılımsal/kronik sorunlarla karşılaştım. Sistem açıldığında LCD ekran çalışmıyor, fanlar %100 hızda dönüyor ve yazılım cihazı tanımıyordu. Defalarca sistemi kapat aç yapınca şansa düzeliyordu. Reddit ve diğer platformlarda da benzer sorunlardan şikayet eden çok sayıda kullanıcı var. Bu nedenle ürünü iade ettim ve yerine ASUS Ryujin III 360 ARGB Extreme aldım. Hem yazılım stabilitesi hem LCD ekran fonksiyonları açısından çok daha sorunsuz. Sorun olabilecek 2 unsur var ilki anakarta giden kabloları siyah estetik olarak çok uyumlu durmuyor, ikinci olarak ise üzerinde gelen macun ile kullanmanızı önermiyorum.

Monitör olarak AW3225QF modeline yöneldim yarın elime geçecek. Sistem ya da monitör için bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa bana ulaşabilirler elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…