RTX 5090 sistem toplama

Erdem Oğuz

Hectopat
Yer
Hatay,İskenderun
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Arkadaşa da toplayacağız ekran kartı 5090 veya 5080 olacağından dolayı linkini koymadım. İşlemcinin Intel olmasını istiyor.
Bu arada şu daha F/P demeyin en iyisini toplamak istiyor. Ama tabii ki daha iyisi varsa önerirseniz çok iyi olur.
(Özel üretim olanlar dışında) bir de soruları cevaplarken numaraları yazsanız iyi olur.

1- işlemci 14900k veya kf olacak dahili GPU'yu kullanmayacağız ama olursa daha iyi olur. Lakin eğer işlemcinin performansını düşürüyorsa 14900KF alacağız.
2-bir de 14900KF ile 14900KS arasındaki farklar neler?
Bu arada linklerin vatan olmasının sebebi bu Intel mezusu sonrasında sorunlu işlemcilerin bize gelmemesi için.

Anakart.

SSD.
3- bu aşağıdakini alsam anakartta çok kötü dururmu sizce eğer bu kötü durur diyorsanız 990 Pro alacağım.

RAM.

Kasa ve fan.
4- Lian Li kasa ve fanlar seçtik sizce iyi mi daha iyisi var mı?

7*
Sıvı soğutucu.
Ryujin seçtim ama ryuo ve LC3 arasındaki farklar neler bilmediğimden bunu seçtim.
https://www.akakce.com/islemci-sogu...e-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,741846352.html

Power Supply.

5- monitörü daha şeçmedim 4K veya WQHD olacak sizce 4K mı yoksa WQHD mi alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an AMD en iyisi 9900X olması lazım Intel gereksiz güç tüketiyor gerek yok.Var mı sistem öneriniz hocam @bdxmrz

Başlığı moderatör değiştirmiş benim başlığım en iyi sistemi toplama. Ama herhalde moderatör AMD fanboy.

Hocam Intel zorunlu gibi düşünün. Bir de sorulara cevap verirseniz iyi olur.

Hocam neden Intel zorunluluğu var almak için bir sebep yok çünkü.

14900K - Overclock yapılabilir,
14900 - Overclock yapılamaz.
14900F - Dahili GPU
14900KS - 14900K Versiyonunun clock Speed'i arttırılmış versiyonu.
Sisteme diyebileceğim pek bir şey yok, AMD olsa değişilebilirdi.

14900k - overclock yapılabilir,
14900 - overclock yapılamaz.
14900F - dahili GPU.
14900KS - 14900k versiyonunun clock Speed'i arttırılmış versiyonu.
Sisteme diyebileceğim pek bir şey yok, AMD olsa değişilebilirdi.

Çok teşekkür ederim o SSD kötü dururmu sizce?
Bir de F serisinde GPU yok diye biliyorum.

1- Entegre kartlı olanı alabilirsiniz arada performans farkı olmaz ama ben olsam F olanı tercih ederdim çünkü zaten çok güçlü bir ekran kartı ile kullanacağım ve entegre karta da bu durumda ihtiyaç duymam ve de aynı performansı daha ucuz fiyata elde ederim.

2- KS olanın turbo frekansı daha yüksek ve KS'de bulunan performans çekirdekleri KF'den daha yüksek turbo hıza çıkabilir. KS olan daha yüksek çoklu çekirdek skoruna sahip.

3- SSD'nin anakartta kötü durup durmaması önemli mi? Ben olsam vereceği performansa göre hareket ederdim çünkü zaten alacağın anakartın m2 ssd soğutucusu var, dolayısıyla da SSD'yi göremezsin. Vereceği performansa göre hareket etmeni öneriyorum.

4- Kasa fanlarına ben çok fazla bütçe ayırmayı pek mantıklı bulmuyorum lakin konu en kaliteli malı almak olursa kesenin ağzını biraz açmak gerekir. Lian-Li başarılı bir marka, Noctua da yurt dışında oldukça övülmekte. Ben bu durumda oyumu Lian-Li'ye verirdim.

5- 4K.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…