RTX 5090 Undervolt yapılarak 750W PSU ile kullanılır mı?

Makaleler
15
RTX 2080 215W TDP ama 550W önerilen PSU isteyen bir kart. Ama ben bunu sihirli dokunuşlarla 130-150W seviyesine indirmeyi başardım. i3-12100F'de 4K çözünürlük yüzünden telefon şarj aleti gibi 20W çekince, monitör hariç 200W geçmeyen sistemim olmuş oluyor. Kullandığım PSU: FSP Hydro G PRO 750W. Herhalde fanını bile döndürmüyor bu yüzden.

Bu işlemci ve 4K çözünürlükle beraber maksimum RTX 4080/S kullanılıyor. Bu yüzden RTX 5090 kullanmak istiyorsam yeni bir 65W ile çalışan orta segment işlemci almam gerekiyor. Yani bu da 7500F demek. Güzel bir B650M anakart, DDR5 2x16 minimum 6000MHz RAM ile altyapıyı oluşturabilirim.

Fantezi başlıyor. 5090 için istekdikleri PSU 900W Her geçen sene artan Watt istekleri ile GPU alan, PSU alıyorsa bu kapitalizm midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görüldüğü üzere aynı FPS yani aynı frekans değerlerinde 150W kadar düşürülebilmiş. Az üstte bahsettiğim gibi, işlemci derdimiz yok. Ekran kartı ve monitör hariç harcadığım enerji 100W'ı bile geçemez. Bu bağlamda ufak bir kerat cetveli hesaplaması ile 500W isteyen GPU, safe bir Undervolt ile 400-450W arasına kadar düşürsek, geriye kalan sistemi de eklersem Gold 750W olan PSU ile bunu çalıştırmamız olan değil de nedir? Peak güç tükettiği yerleri bile bu listeye koysam da işlemci kendini 65W'da kullanmadığı için oradaki 30-40W bile bizde kalıyor.

Bu fotoğraf R6S, Ultra 4K Texcure-Shadow Quality ve DLSS Performance iken çekildi.

İnsanlar iki foruma dağıldı ama bulabildiklerimi etiketleyim. @Andar Han , @kino (keşke dönse), @Smmmhunter , @Liberteen , @The Man From E.A.R.T.H. , unuttuğum PSU uzmanı varsa etiketleyebilirsiniz.

Ben bunu yapacağım. Büyük ihtimalle Avrupa'ya göç edince olur. Fail olursak PSU alacağım. Söz.

RTX 3090 alacağıma karar verdiğim için bu FSP modelini almıştım. Sonra kötü olaylar başıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemden toplam çekilen güç yeterli görünebilir, ama (4 soket) 2 tane PCI-e güç kablosundan 450W çekilebilir mi? Çekilse bile problem çıkarma olasılığı yüksek, slotla beraber 2 tane PCI-e güç kablosundan çekilebilen güvenli güç 375W, kartı bu güç tüketimine yakın bir yere düşürebilirseniz sorunsuz kullanırsınız.

Şimdi hocam benim çok kritik bir sorum olacak: 5090 alıyorken neden 5000 liranın hesabı Alın 1050W bir makine geçin. O 5090 zaten 3 böbrek 2 burun fiyatına olacak.

Bu arada önerilen PSU değerleri genel olarak hem soruna yol açmayacak hem de %60 yük civarında kalacak şekilde öneriliyor çünkü peak verimlilik değeri 60 yükte oluyor. Yani yoksa o 2080'i ben 320W grup düzenlemeli PSU'da da çalıştırırım.

Sürekli PSU almak absürt geliyor artık. İşlemci aldıran anakart aldırıyor, ekran kartı aldıran da PSU aldırıyor. PS5 Pro alıp kurtulsam diyorum ona da 2 seneye yakın GoldHen çıkmaz.

5090, 400W altına inerse güç kaybetmeye başlar. 4090 için 310W değerine düşürmüşlerse belki denenir.

Benim CM H500 ile gelen PSU'm bozulduğunda gittim NZXT C750 Gold aldım. Muhtemelen de bir daha PSU almam.

Açıkçası 5090 kullanacak olsam 750W PSU kullanmazdım herhalde. 1000W koyar geçerdim. 5090 almışken PSU hesabı yapılmaz gibi.

4070 Super - 7500F'i 750W ile kullanıyorum.

Açıkçası 5090 kullanacak olsam 750W PSU kullanmazdım herhalde. 1000W koyar geçerdim. 5090 almışken PSU hesabı yapılmaz gibi.

4070 Super - 7500F'i 750W ile kullanıyorum.
Yurt dışında yaşarsam bana masrafı 150€ falan olurdu, amaç o değil zaten. Aslında bu olayın mümkün olduğu ama PSU sattırmak için bilerek böyle yapmaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…