FakirSincap
Kilopat
Daha fazla
1080p 2.073.600 piksel demek. 2K ise 2.211.840 piksel.
@xNARKOZx33 @876492
Hocalarım sistemi yükseltip 24 inc 1080p monitörden 27 inc monitöre geçeceğim. OLED almayı düşünüyorum.
Merak ettiğim soru her şey 1080p neredeyse. Atıyorum bir internet sitesinden 1080p dizi izleyeceğim, 2K monitörde o 1080p görüntü sırıtır mı, kalite düşer mi?
Gereksiz zaten çoğu kullanıcı için. Gerçekten 4K sistemde oyun odaklı oynayan ve para konusunda derdi olmayanlar için olmayabilir ama çoğu oyuncu için 4090 da 4080 da gereksiz.
Kullanıcıların çok çok büyük bir kısmı 3060 ile idare ediyor hala 1080p ve 2K için üst seviye olarak 7900 GRE gibi kartlar bile yeterliyken bir ekran kartına 100k civarı bayılmanın pek de bir manası yok zaten 4-5 sene sonra yenisi çıktığında değeri düşecek.
Bilgisayar oyunlarına günde 10 saat ayırıp 4K da oynama derdin yoksa hiç gereği yok. 7700XT-7800 XT-4070 Super gibi kartlar fazlasıyla yeterli.
Render vs işleri için bir şey diyemem uygulamadan uygulamaya, işten işe değişir dediğim oyun için.
4k yerine 2k olmaz mı hocamOyunculuğun tadı 4K'da bir başka. 4K TV'ler de pahalı değil 1 asgariyle alınıyor. O tüzden 4080"i falan gereksiz bulmuyorum açıkçası.
90 serisi hiç bir zaman komple oyun için üretilmedi. Nvidia 80 serisini üst düzey gaming kartı olarak görüyor ki gerçekten de öyle. 4090'da tamamen oyun için üretilmedi. 5090 hiç oyun için değilMerhaba arkadaşlar konu benden bağımsız meraktan soruyorum, konuyu okuyan kişilerinde bilgilenmesi amacından, sorum belli oyun oynamak için 5090 gibi bir kart gereksiz değil mi? Çok daha alt ve ucuz kartlar zaten günümüzdeki oyunları 1080p 1440p 2160p gibi çözünürlüklerde yüksek ayarlarda akıcı oynatabilmekte. İleriye yönelik olarak cevap verecek olursanız ilerideki oyunlara bile RTX 20 ve 30 serisi fazlasıyla yeterlidir diye düşünüyorum böyle kartların çıkmasının sebebi 4K mı? 4K ya bu kadar gerek var mı? 2K fazlasıyla yeterli üst seviye için bence, tabii ki bu kişiden kişiye değişir ancak 1080P'ya da en fazla 2K oyun oynamak isteyen biri için 2080 3060 vb kartlar fazlasıyla yeterli değil midir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler dediğim gibi sorma amacım merak ve okuyan kişilerin bilgilenmesi.
Katılmıyorum dediğine.90 serisi hiç bir zaman komple oyun için üretilmedi. Nvidia 80 serisini üst düzey gaming kartı olarak görüyor ki gerçekten de öyle. 4090'da tamamen oyun için üretilmedi. 5090 hiç oyun için değil. 32gb vram 512 bit oluşu o kadar cuda çekirdekleri vs o kart daha çok render alanlar üreticiler, editçiler, 3d programcılar, yapay zeka işleriyle uğraşan profesyonel arkadaşlar için. Bizim gibi işten gelip koltuğa oturup Rdr2'de at sürüp Cyberpunk'ta araba sürenler için Nvidia 80 serisini işaret ediyor. 50 serisinde iki kart arasında ki bu kadar güç farkı da bundan kaynaklanıyor. Nvidia 4k gaming için 16gb vram'in hala yeteceğini düşünüyor çünkü yapay zekaları çok güçlü. Sırtlarını onlara dayadılar anlayacağın. Yani 4k gaming için 80 serisi yeter. 90'ı profesyonel arkadaşlara bırakalım . Ayrıca 4k gaming bambaşka bir seviye. 1080p, 2k falan yaklaşamaz yani.
Katılmıyorum dediğine.
Nasıl farklı kendi açıklamış görüntü kalitesini kas gücü daha iyi olduğu için arttırıyor. Bunu kullandığı için de daha fazla Vram yiyor demiş. Buradan da en mükemmel görüntü için 5090 en iyisi sonucuna varıyoruz.Cevap verdiğiniz mesaj ile bu attığınız bu uzun mesajın alakasını tam olarak anlamadım. Çünkü arkadaşın dediği gibi XX90 serisi tamamen profesyoneller için. Sizin attığınız mesaj tamamen farklı şeylerden bahsediyor.