RTX 5090'a gerek var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada maksadım, diğer değişkenler sabit kalmak şartıyla kartın gücü ne kadar fazlaysa, o oranda daha iyi bir görüntü kalitesi sağlayacağıdır. Bu formülü ister native, ister Dlss ile uygulayın. Değişmiyor, kanaatim ve tecrübem bu yönde. Zaten başka türlü aynı ayarlarda 3090 17 gb ve 4090 24 gb kullanmasının mantıklı bir açıklaması olmaz.

Zaten nvidia bu görüntü iyileştirme teknolojisini donanıma entegre etmiş, bu nedenle ikisi de 4K da olsa, güçlü olan daha iyi bir görüntü sunuyor diyebiliriz. Ben öyle tecrübe ettim.

Ekran kartının daha güçlü olması demek,

hem görüntüyü daha iyi işlemek,

hem de daha iyi bir verimlilik ve kalitede yükseltip iyileştirebilmek demek.

O halde bir masaüstü 3060 ve 3090 veya 4060-4090 arasında da fark olacaktır. Neden olmasın ki? Kaldı ki, zaten native'de fark olup olmamasının ne önemi var ki? Bu önemsiz bir nokta zaten. Çünkü bu video ve oyun iyileştirme özelliği hem yazılım hem donanım olarak kartınızda varsa, neden kartınızı gücü oranında daha iyi bir şekilde kullanmayasınız ki? Bunu dlss açmak veya dlss kapalı olarak oynamak ile karıştırmamak lazım bence. Daha güçlü kartlar görüntüyü daha iyi işleme kapasiteleri nedeniyle daha iyi görüntü verirler zaten. (Native için bile) Yani öyle gördüm ve kanaatim, tecrübem de o yönde demek istiyorum.

Bakın en basitinden, Nvidia denetim masasında, "görüntü ayarlarını önayarla" bölümüne bakalım. Burada "Benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver" kısmına tıklayabiliyoruz ve "performans ve kalite" arasında bir ölçek belirleyebiliyoruz. Şimdi kalite'yi en sağa seçtiğimizde, elbette daha güçlü bir kart bu kaliteye önem verme işini daha iyi bir şekilde ve daha iyi bir görüntü kalitesi performansı sunarak yapabilecektir diyebiliriz. Çünkü görüntüyü daha iyi işleme gücüne sahiptir.​

Bu konuda şöyle bir yazı buldum. Değerlendirme size ait.

Kaynak yazı:

GDDR5 Amd ekran kartı markaları modelleri en uygun en ucuz fiyatlar taksit seçenekleri ile Vatan Bilgisayar'da.

"Ekran kartı görüntüyü etkiler mi?

Ekran Kartları bilgisayarın işlediği bilgileri monitöre yansımasını sağlar ve aynı zamanda görüntü kalitesini belirler. Görüntü kalitesi monitöre ve ekran kartına bağlıdır. Ekran kartınız iyi değilse monitörünüz ne kadar iyi olursa olsun kaliteli bir görüntü elde edemezsiniz. Ekran kartı yazı, resim, film, grafik gibi şekillerin oluşmasında monitör ve işlemci arasındaki bağlantıyı sağlar.

Monitörde görülen her şey ekran kartından gelen bilgilerdir. Ekran kartının gücü ve hafızası görüntünün kalitesi ve hızını belirler. Ekran kartlarının Ram belleği, bellek ve çekirdek hızı ne kadar yüksek olursa alacağınız görüntü kalitesi de o kadar iyi olur.

Ekran kartı için GPU (Grafik İşleme Ünitesi) üreten iki büyük marka bulunmaktadır. Bunlar Nvıdıa ve Amd’dir Ekran kartı chipseti Nvıdıa ve Amd markalarının serileri anlamına gelmektedir. Model yükseldikçe kalite artmaktadır.

Bir başka özellik olan Ram kapasitesi ekran kartının, monitöre yansıtılacak olan bilgileri depoladığı alandır. 4 GB’lık bir ekran kartı hafızasında 2 GB’lık bir ekran kartına göre daha fazla bilgi depolayacaktır ve buda bilgisayarın hızıyla direk bağlantılıdır. Ekran kartı seçiminde bellek arayüzü de önemli rol oynamaktadır. Bu veriyolu genişliğini ifade etmektedir. Veriyolu genişliği aktarım sağlandığında kaç bitlik verinin geçtiğini ifade eder ve ne kadar geniş bir veriyolu varsa monitöre o kadar kaliteli ve hızlı görüntü yansıyacaktır. "

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…