RTX 5090'lı sistem tavsiyesi

can_ozcan

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,

İleride alabileceğimi düşündüğüm 5090 için ekran kartını alana kadar bir sistem toplamak istiyorum. Bilgisayar toplamadan hiç anlamadığımdan ötürü, gün içinde kendimce araştırarak bir sistem yaptım fakat bunların uyumluluğu konusunda hiç emin değilim. AMD bir sistem ya da bu topladığım parçaların altında bir performans istemiyorum açıkçası AMD = düşük performans gibi bir şey iddia etmiyorum bu arada :D. Fiyat çok da önemli değil fakat daha uygun fiyatlı daha yüksek performans alabileceğim önerileri alabilirsem de çok sevinirim.

Son olarak bu potansiyel sisteme 5090 alana kadar idareten ikinci el ucuz bir NVIDIA ekran kartı alacağım. 1070 gibi bir şey alsam ikinci el bu sistemde herhangi bir sıkıntı çıkar mı onu da yazabilir misiniz acaba?

Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.

Sistem:

Anakart: MSI Pro Z890-P Wi-Fi soket 1851 DDR5 9200MHz(OC)

İşlemci: Intel Core Ultra 9 285K.

RAM: G.Skill 48 GB(2x24) Trident Z5 royal Silver RGB 8400MHz.

SSD: Samsung 990 Pro 4TB.

PSU: TUF Gaming 1200G 80 Plus Gold 1200W.

Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III.

Kasa: ASUS ROG GR701.

(Forumda yeni olduğumdan kuralları tam bilmiyorum fakat istek olursa linkleri de yazarım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd alsam bu kurduğum sistemi komple değiştirmem gerekir herhalde. Bu parçalarla uyumlu mu 9800x3d?
Hocam oyun için bu ekran kartını önermem çünkü şu anlık gereksiz güçlü ve daha satılabilir güncelleyebileceğiniz ekran kartları alabilirsiniz. Çünkü yeni teknolojilerle birlikte 2 seneye aynı fiyata olan ekran kartı oyunlar için 5090 dan çok daha iyi bir performans sergileyecektir. Bu işlemcinin olması için anakartı değiştirmeniz gerekli AM5 bir anakart almanız gerekir.

Hocam oyun için bu ekran kartını önermem çünkü şu anlık gereksiz güçlü ve daha satılabilir güncelleyebileceğiniz ekran kartları alabilirsiniz. Çünkü yeni teknolojilerle birlikte 2 seneye aynı fiyata olan ekran kartı oyunlar için 5090 dan çok daha iyi bir performans sergileyecektir. Bu işlemcinin olması için anakartı değiştirmeniz gerekli AM5 bir anakart almanız gerekir.
Ya doğrudur belki ama üzerine afiyet 42 inç 4k 144 hz ekranım var ve açıkçası 5090 sanki bu monitörün hakkını verirmiş gibi geliyor bana.

CPU 9800x3d
GPU 5090
Anakart MSI x870e carbon
Ram Corsair Dominator Titanium 2x32 64gb 6000 cl30
Ssd Samsung 990 pro 4tb
Sıvı soğutma NZXT Kraken 360 Elite
Psu FSP Hydro PTM pro 1200w
Kasa zevkinize göre parçaların uyumlu olduğu kasa bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı