RTX ekran kartlı sistem önerisi

Bütçe
10500

Tundraski

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Önümüzdeki ay kendime hayatımda ilk kez bir masaüstü bilgisayar alacağım. Kendim toplama işlerinden pek anlamadığım ve açıkcası uğraşmak da istemediğimden internette hazır toplayıp size gönderen veya sizin mağazalarına gidip toplattırdığınız platformlardan birinden alışveriş yapmak istiyorum. Birkaç aydır Technopat'ta toplanan neredeyse tüm sistemlere baktım, ancak hala net olarak toplayacağım bileşenleri belirleyemedim. Aşağıda sayacağım kriterlere göre bir masaüstü sistem satın alacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. 🙂

Kriterler.
  • RTX ekran kartı.
  • 1080P'de darboğaz yapmayacak, yeterli bir işlemci.
  • 1TB M.2 SSD.
  • 16 GB RAM.
  • Anakartlar hakkında pek bir bilgim yok ancak ileride RAM ve ekran kartı güncellemesi yapmayı düşünmüyorum o yüzden işimi görmesi yeterli.
  • Cyberpunk 2077, Death Stranding, Apex Legends gibi hep oynadığım oyunları üst ayarlarda 1080P çözünürlükte 70 FPS üstü çalıştırabilmeli.
  • Önümüzdeki 3-4 senenin üst seviye oyunlarını da rahatlıkla oynatabilmeli.
Bütçe: 10500TL (tavsiyelere göre +- 1000TL oynayabilir)

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Önümüzdeki ay kendime hayatımda ilk kez bir masaüstü bilgisayar alacağım. Kendim toplama işlerinden pek anlamadığım ve açıkcası uğraşmak da istemediğimden internette hazır toplayıp size gönderen veya sizin mağazalarına gidip toplattırdığınız platformlardan birinden alışveriş yapmak istiyorum. Birkaç aydır Technopat'ta toplanan neredeyse tüm sistemlere baktım, ancak hala net olarak toplayacağım bileşenleri belirleyemedim. Aşağıda sayacağım kriterlere göre bir masaüstü sistem satın alacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. 🙂

Kriterler.
  • RTX ekran kartı.
  • 1080P'de darboğaz yapmayacak, yeterli bir işlemci.
  • 1TB M.2 SSD.
  • 16 GB RAM.
  • Anakartlar hakkında pek bir bilgim yok ancak ileride RAM ve ekran kartı güncellemesi yapmayı düşünmüyorum o yüzden işimi görmesi yeterli.
  • Cyberpunk 2077, Death Stranding, Apex Legends gibi hep oynadığım oyunları üst ayarlarda 1080P çözünürlükte 70 FPS üstü çalıştırabilmeli.
  • Önümüzdeki 3-4 senenin üst seviye oyunlarını da rahatlıkla oynatabilmeli.
Bütçe: 10500TL (tavsiyelere göre +- 1000TL oynayabilir)

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
AMD Ryzen 5 5600X 100-100000065BOX 3.7 GHz Soket AM4 32 MB Cache 65 W İşlemci Fiyatları ve Özellikleri
https://www.hepsiburada.com/asus-pr...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.67.2
Msi MAG Forge 100R Temperli Cam 2x A-RGB Fan 120mm Fan ATX Oyuncu Bilgisayar Kasası | En Ucuzu Akakçe
Sharkoon SHP650 V2 650 W 80+ 12 CM Fanlı Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
Amazon.com.tr
GeIL 8GB Evo Spear AMD Edition 3600mhz CL18 DDR4 Ram (GASB48GB3600C18BSC) 2 tane
SanDisk Ultra M.2 500GB NVMe 3D SSD, SDSSDH3N-500G-G25: Amazon.com.tr
Ryzen 5 5600X ve RTX 2070 Super sistem oldu anca 3060 Ti bulamadım bulabilirseniz kesinlikle 3060 Ti alın..

2070S yerine stok sıkıntılarının bitmesini bekleyip 3060Tİ alın.
Power supply çok kalitesiz, VS 2012 ile aynı iç yapıdalar, korumaları eksik.
Ayrıca konu sahibi en az 1TB M.2 SSD istediğini belirtmiş.

Power supply, ekran kartı ve SSD değiştirildiği takdirde güzel bir sistem.

Arkadaşım kullanıyor aynı güç kaynağını indirimden aldı çok iyi 1080 Ti ve 8700K ile kullanıyor overclock bile yaptı sıkıntı çıkarmadı. SSD görmemişim pardon 2070S bulabildim bu fiyatlara bende kesinlikle 3060 Ti öneririm işi acil ise alması için koydum RTX 2070 Super'i.

Arkadaşım kullanıyor aynı güç kaynağını indirimden aldı çok iyi 1080 Ti ve 8700K ile kullanıyor overclock bile yaptı sıkıntı çıkarmadı. SSD görmemişim pardon 2070S bulabildim bu fiyatlara bende kesinlikle 3060 Ti öneririm işi acil ise alması için koydum RTX 2070 Super'i.
Arkadaşınız kullanıp sorun çıkarmadıysa hiç sorun çıkarmayacak diye bir şey yok. Önemli olan PSU'nun iç yapısı. Manrıken 10000 liralık sistemi 350 TL'lik PSU'ya emanet etmek ne kadar mantıklı acaba?

Şu konuya bakabilirsiniz:

Parçalara tek tek baktım çok saolun. RTX 2070 Super'in de iyi bir kart olduğunu biliyorum. Ancak bu parçaları örneğin Vatan Bilgisayar'a gitsem benim yerime toplarlar mı? Veya bu ve buna yakın bir sistemin hazır toplanmış halini internetten satın alamaz mıyım?

Stok sıkıntılarının ne zaman biteceğini bilmiyorum maalesef. Ayrıca power supply olarak corsair gibi kaliteli markalara yöneldiğimde bütçemi aşıyor sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı