RTX2060 sistem FPS düşük

İşletim sistemi
Windows 10
1- CMD yönetici olarak çalıştır ve bu kodu oraya yapıştır. BCDEdit /deletevalue useplatformclock.

2-Aygıt Yöneticisi'ni aç, sistem aygıtları yerine gel, en altta "yüksek duyarlılık olay süre ölçerini" sağ tıklayıp devre dışı bırak.

3- PC restart at.
Bunu bir dene. HPET kapatma ayarıdır FPS yükseltebilir.

Kaynak: High Precision Event Timer ve Oyun Performansına Etkisi

CMD kodu bulunamadı diyor fakat Aygıt Yöneticisi'ni yaptım.

Çözünürlük düşerse darboğaz yapar, zaten 2600'ün tekli çekirdek gücü çok kötüdür. Değerler normal gözüküyor.

1 buçuk ay önce 160 170 FPS çok rahat görürken birdenbire bu ani FPS dropları ve düşüş yaşandı çok garip.

Tamam normal, restart at dene.

Hiçbir şekilde FPS farkı olmadı bütün ayarları ultraya aldım düşüş olmadı 76 80 arası gidip geliyor 144 Hz monitör olduğu için o akıcılıkta oynamak istiyorum fakat sürekli FPS kısıtlanmış gibi. 1920x1080 oynuyorum bilginiz olsun.

Arkadaşlar herhangi bir çözüm yolu var mıdır bildiğiniz.

Son düzenleme:
Nereden anlayabilirim işlemcinin güçsüz kaldığını.

Model olarak 2600 çok güçlü bir işlemci değil. Bende 2060 ile ilk olarak R5 2600 kullandım. FPS değerlerim çok tatmin edici değildi. 2060 kullanan diğer arkadaşlarımdan düşük kalıyordu değerlerim. Şimdiki işlemcim ile FPS'imde çok ciddi bir artış oldu.

Model olarak 2600 çok güçlü bir işlemci değil. Bende 2060 ile ilk olarak R5 2600 kullandım. FPS değerlerim çok tatmin edici değildi. 2060 kullanan diğer arkadaşlarımdan düşük kalıyordu değerlerim. Şimdiki işlemcim ile FPS'imde çok ciddi bir artış oldu.

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz.

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz.

5800Xe geçiş yaptım ben ama DDR5 sisteme geçmek için ileriye dönük almıştım. Meğerse uyumlu değilmiş DDR5 ile. Şimdi bunu da satıp değiştireceğim. 5800X güçlü bir işlemci. Daha uygun modeller yeterli artış sağlar sizin için. Uygun fiyatlı olarak aklıma gelenler 5600G ya da 5600X olabilir. Eğer farklı şekilde çözemez ve işlemci değiştirmeyi düşünürseniz yine de farklı kişilerden görüş alın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı