RTX2070 S-R5 3600X sistem toplama

Baelvorn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar. İzninizle birkaç sorum olacaktı. Başlıkta da belirttiğim gibi kendime yeni bir sistem topluyorum. Öncelikle sistemimin şu ana kadar satın aldığım parçalarını yazayım;

Anakart: MSI B450 GAMING PRO Carbon Max Wi-Fi.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Ekran kartı: Gigabyte RTX2070 Super Gaming OC.
RAM: Corsair Vengeance 3200MHz 16 GB RGB CL16.
SSD, harddisk: XPG 8200 Pro 512 GB, Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM.
Kasa: Corsair 465X RGB.

Şimdi gelelim soruma. Bu Gaming Pro Carbon kartını özellikle tercih etmemin sebebi ısınmadan stabil çalışan bir kart olması ama ben bu kartın AC olan versiyonunu biliyordum. Bu versiyonu indirimden denk getirip aldım. Tomahawk ve Tomahawk Max gibi, Gaming Pro Carbon Max Wi-Fi, Gaming Pro Carbon AC üzerine mi geliştirme? Diğer bir konu ise güç kaynağı bakıyorum. Piyasada RM750 kalmamış. Seasonic 750 Gold Plus bakıyorum ama anakart ve ekran kartının üstünde ki soketler açısından korkuyorum biraz. Ekran kartı bildiğim kadarıyla 8+6 pin. Anakart hakkında fikrim yok. Güç kaynağı için öneride bulunur musunuz? Şimdiden herkese teşekkür ederim

Harikasınız. Ben bulamamıştım. Peki soket olayıyla sorun yaşamam değil mi? Yeterli olur sanırım. Ve sizce işlemcinin kendi soğutması yeterli olmaz mı?

Alayım o halde. Psu için ne diyorsunuz peki? Soket sayısıyla yahut güç çıkışıyla herhangi bir problem yaşamam heralde bu anakart ve ekran kartıyla değil mi?

PSU'nun güç bağlantıları ile ilgili bir sorun yok, uyumlu.

Soğutucu mevzusuna gelecek olursak, stok soğutucunun yetersiz kaldığı durumlar oluyor 3600X için.
Sıvı soğutma pahalı gelecekse hava soğutma önerisi de yapabilirim.

Sıvı soğutma olayını bir şekilde halletmeye çalışacağım. Corsair sıvı soğutma bakıyorum. Peki anakart ile alakalı sorduğum soru hakkında bilginiz var mı acaba? B450 GAMING PRO Carbon Max Wi-Fi, Gaming Pro Carbon AC üzerine geliştirilmiş bir kart mıdır?
Bir de bir şey daha söylemek istiyorum. Ben bu sıvı soğutmalara biraz baktım ama benim şöyle bir problemim var. Aldığım kasayla alakalı çok video izledim. Kasanın tepe kısmı yalnızca 240mm radyatör alıyor ve fanlarla beraber alçaklığı, RAM'ler açısından sorun oluyormuş. O yüzden radyatörü ya ön tarafa takın ya da alçak boylu RAM'ler(Vengeance LPX gibi) alın deniyor. Acaba dedim sadece radyatör alınıyorsa ön tarafa 360mm bir radyadör alıp, tepe ve egzoz kısmına LL120 seti mi alsam. Ancak bulduğum radyatörler sadece radyatör. Hortumları ve işlemci üzerine oturan kafası yok. Bu konuyla alakalı bildikleriniz varsa da öğrenmek isterim. ☺

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…