RTX3050 sistemde GPU kullanımı ve RAM kullanımı çok düşük

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar birkaç gündür bilgisayarımda bir yavaşlık seziyorum daha önceden de vardı belki ama benim gözüme çok çarpmıyordu fakat bu son zamanlarda fazlasıyla gözüme çarpmaya başladı.
Biraz araştırdıktan sonra bilgisayarimda bir darboğaz sorunu olabileceğini öğrendim ve baktığım bilgilerdeki testleri denediğimde;

Counter-Strike 2'de.
CPU - %50 civar.
Bellek - %42
GPU - %38 civarı ve bazen anlık %70'lere çıkıyor.

Ve sistem bilgilerim;
AMD Ryzen 7
RTX3050.
RAM 16+8 GB.
512 GB disk.

Bu bir sorun mudur? Eğer sorun ise bunun çözüm yolu nedir, nasıl çözebilirim?

Değerlerde bellek sabit olarak 10.0GB'ı kullanılması normal midir peki oyun içinde?

Sistem bilgilerinizi biraz daha detaylı verir misiniz? Ryzen 7 kaçıncı nesil? RAMleriniz neden 16+8 ve MHz değerleri neler?
Ryzen 7 4800H , Ram olarak 3200mhz, normalde tek slot 16GB vardı ve bende biyerden 8 GB bulunca çift slot yapmak istedim ve daha iyi performans alabileceğimi düşündüm ve böyle yaptım.

AMD sistemlerde Dual-Channel RAM performansı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Darboğaz ile tam ilişkilendirilemese de 16+16 ve MHz değerlerinin aynı olması sizin için daha iyi olacaktır. CS2, CS:GO'ya göre daha GPU odaklı bir oyun GPU kullanımınızın daha yüksek olmaması garip geldi. Araştıracağım.

AMD sistemlerde Dual-Channel RAM performansı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Darboğaz ile tam ilişkilendirilemese de 16+16 ve MHz değerlerinin aynı olması sizin için daha iyi olacaktır. CS2, CS:GO'ya göre daha GPU odaklı bir oyun GPU kullanımınızın daha yüksek olmaması garip geldi. Araştıracağım.
Kesinlikle bende baktığımda normalde GPU değerleri 90civarlarında olması gerekiyormuş bende yarısını bile göremiyorum :(
16+16 yapacağım en kısa zamanda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı