RTX3060 12GB vs. RTX3060 Ti 8GB

Eğer yeni nesil oyunlar oynayacaksanız VRAM'i fazla olan tarafa yönelin. NVIDIA takıntınız yoksa ve yeni nesil oyunlar oynayacaksanız AMD yönelin derim. Ben illa NVIDIA alacağım ve hikayeli oyun oynayacağım diyorsanız 3060 12 GB VRAM açısından daha iyi.

Fakat ben sadece Valorant, CS:GO tarzı rekabetçi oyunlar, araya da birkaç hikayeli oyun sıkıştırırım diyorsanız NVIDIA Reflex gibi teknolojilerden dolayı 3060 Ti'a yönelin. Tamamen size kalmış.

3060 ti çok daha iyi tabi ki.Amd düşünürseniz ikisini de tokatlayacak kartlar bulabilirsiniz
çoğu kişi nvidia daha mantıklı diyor ekran kartı konusunda amd o kadar başarılı değil diyor ama rtx 3060 ti kartına denk veya ondan biraz daha iyi (fiyatı hemen hemen aynı olan) hangi amd ekran kartları var

bence 3060 ti daha mantıklı şu ana kadar hiç hikayeli oyun oynamadım, oynamayı düşünüyorum fakat genel olarak evet valorant, minecraft ve steam'dan yeni oyunlar alıp oynayacağım, çok yüksek performans gerektiren büyük ve pahalı hikayeli oyunlar oynayacağımı düşünmüyorum

Çoğu kişi NVIDIA daha mantıklı diyor ekran kartı konusunda AMD o kadar başarılı değil diyor ama RTX 3060 Ti kartına denk veya ondan biraz daha iyi (fiyatı hemen hemen aynı olan) hangi AMD ekran kartları var.

RX 6650XT veya eğer ileride VRAM sıkıntısı çekmek istemiyorsanız RX 6700XT.

Çoğu kişi NVIDIA daha mantıklı diyor ekran kartı konusunda AMD o kadar başarılı değil diyor ama RTX 3060 Ti kartına denk veya ondan biraz daha iyi (fiyatı hemen hemen aynı olan) hangi AMD ekran kartları var.

Hocam ondan önce hangi oyunları oynayacaksınız o önemli. Eğer AAA hikayeli oyunlar oynayacaksanız AMD yönelmeniz VRAM açısından daha mantıklı.

Fakat rekabetçi oyunlar oynayacaksanız NVIDIA Reflex, Shadow Play tarzı teknolojiler ve VRAM fazla gerekmeyeceği için NVIDIA kesinlikle daha iyi bir tercih olur.

AAA hikayeli oyun oynayacağımı sanmıyorum, nvidia tercih etmem daha doğru olur bence de çünkü fps oyunları oynuyorum

AAA hikayeli oyun oynayacağımı sanmıyorum, NVIDIA tercih etmem daha doğru olur bence de çünkü FPS oyunları oynuyorum.

Tamam. O zaman bence tamamen NVIDIA ekran kartlarına yönelin.

Eğer FPS oyunu olarak sadece Valorant ve CS:GO oynuyorsanız ayrıca hikayeli oyun oynayacaksanız 3060 12 GB'a da bir bakın. Çünkü 3060 zaten Valorant ve CS:GO için fazlasıyla yeterli bir kart.
Ama 8 GB VRAM'in fazlasıyla yeteceği fakat FPS'inizin yüksek olması gerektiği oyunlar da oynayacaksanız 3060 Ti'a yönelebilirsiniz.

Ayrıca VRAM son zamanlarda gerçekten önem kazanmaya başladı. Eskiden VRAM'e göre kart alınmaz diyorduk (yaklaşık 2 ay öncesine kadar ben de öyle zannediyordum) fakat son zamanlarda özellikle NVIDIA 3000 serisinin ekran kartlarında VRAM'lerin yetersizliğini görmeye başlayınca bir yerde VRAM'e göre ekran kartı bakmaya başladık. Zaten 4060'ın da 8 GB çıkması da üzücü oldu.

Ayrıca bütçeniz nedir?

çoğu kişi nvidia daha mantıklı diyor ekran kartı konusunda amd o kadar başarılı değil diyor ama rtx 3060 ti kartına denk veya ondan biraz daha iyi (fiyatı hemen hemen aynı olan) hangi amd ekran kartları var

Toplamak için ekran kartı almayı düşünmüyorum, 20.000 TL gibi bir bütçem var. Hazır sistem arıyorum.

Şu an en uygun bu sistemi buldum: PLANET-UNI/Intel Core i5 12400F/MSI GeForce RTX 3060 Ti VENTUS 3X 8GD6X OC 8GB/16GB DDR4/480GB NVME M.2/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

Toplamak için ekran kartı almayı düşünmüyorum, 20.000 TL gibi bir bütçem var. Hazır sistem arıyorum.

Bence o zaman yeni bir konu açın. Çünkü sadece ekran kartı önerisi istemek ile hazır sistem önerisi istemek tamamen farklı. Örnek olarak bir sitede NVIDIA ekran kartlı bir sistemde kampanya vardır fakat başka bir sitede aynı işlemci ile farklı bir AMD kartlı bir sistem aynı fiyattadır ve AMD olan sistemin performansı NVIDIA olan sisteme kıyasla gözle görülür derecede daha iyidir. Burada AMD sisteme yönelmeniz daha doğru olacaktır. Önerim 20.000 TL sistem önerisi konusu açın.

Biliyorum, burayı zaten 2 tane hazır sistem vardı biri ti, diğeri normal bunu öğrenmek için açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…