Yapacağın işlere göre değişir. Sistemin gayet güzel, seni uzun süreler götürür, zaten sana yetmediğini düşündüğün parçayı da satıp yenisini alırsın, kasa bu sonuçta laptop değil.
Bazı arkadaşlar 8GB 3060'ın gereksiz olduğunu, 3050'den hiçbir farkının olmadığını falan söylemişler. Forum üyeleri şaşırtmıyor. Kartın gayet iyi, 3050'den performans olarak tabii ki daha üst seviyede kalıyor. Henüz AMD bile sürücü konusunda yerine oturmamışken Intel almak bir tık risk olabilir. Ben şahsen tercih edebilirdim AMD veya Intel, ama Nvidia olsun kafam rahat olsun diye de bir gerçek var piyasada.
Bir de "12gb olsa daha iyiydi, 4060 olsa daha iyiydi" tarzı söylemler var. Hangi kartı alırsan al bir üstü daha iyi zaten. Şu an 8GB 3060 7700TL'den başlıyor, 12GB 3060 ise 9400 TL'den başlıyor. Arada az bir fiyat farkı yok yani, aldığın kart her türlü f/p skalasına uyuyor bence.
En başta da dediğim gibi, kasa bu laptop değil. Bir parçanın 3-5 ay sonra bile yetmediğini düşünürsen alıp satabilirsin. Kaç sene sana yeteceği de tamamen sana bağlı. Ne kadar kullanacaksın, ne için kullanacaksın vs. gibi çok fazla etken var. Bugün eğer iş için kullanacaksam N3450 işlemcili bir laptop bile bana yetiyor.
Hayırlı olsun, umarım uzun süreler kullanırsın.