RTX3060 Ti Gaming X LHR ile mining yapmak

umudatalim

Kilopat
Yeni başlayacağım hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim. Tavsiyelerinizi alabilirim aşağıda da benim birkaç sorum olacak.

1-) RTX3060 Ti Gaming X LHR modeli için maksimum stabil sıcaklık sizce kaç olmalı?
2-) 1. soruda belirttiğiniz sıcaklığı aşması dahilinde işe ara verip bir soğutucu almam şart mı?
3-) hangi programı ve hangi siteyi kullanmalıyım?
4-) kartıma zarar gelsin istemiyorum nelere dikkat etmem lazım?
5-) nedir şu overclock? (yapılması şart mı? Neye yarar?)

Yapılması şart değil. Yapıldığı taktirde ekran kartı performansı artar. Ama daha çok ısınır. Doğru şekilde yapılmazsa karta zarar verebilir.

Yeni başlayacağım hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim. Tavsiyelerinizi alabilirim aşağıda da benim birkaç sorum olacak.

1-) RTX3060 Ti Gaming X LHR modeli için maksimum stabil sıcaklık sizce kaç olmalı?
2-) 1. soruda belirttiğiniz sıcaklığı aşması dahilinde işe ara verip bir soğutucu almam şart mı?
3-) hangi programı ve hangi siteyi kullanmalıyım?
4-) kartıma zarar gelsin istemiyorum nelere dikkat etmem lazım?

1) Maksimum 45-55 arası bir sıcaklık ideal olacaktır.

2) Kartınıza uygun undervolt ayarlarını yaparak hem sıcaklığı hem de enerji tüketimini düşürebilirsin.(Karta zarar gelmemesi için internetten iyice araştırarak yapılması tavsiyedir.)

3) LHR tek kartla kazımlar için NBminer ve T-Rex önerebilirim. Havuz olarak ethermine(Eth olarak kazarsın. Minimum çekim miktarı biriktikten sonra en düşük gas fee zamanında 3-4 dolar komisyon ile cüzdanına gönderilir) veya 2miners (Eth olarak kazım yaparsın, her gün saat 15.00'da kazdığın eth'nin dolar karşılığı kadar NANO komisyon ücreti olmadan cüzdanına gönderilir). Ben 2miners kullanıyorum, sen de günlük ücretsiz çekim istiyorsan 2miners sitesinde detaylı anlatım mevcut.

4) Sıcaklıkları düşük ve stabil tutmak, kasayı serin tutmak önemli. 6 ayda bir kartın temizliği ve termal macun gibi bakımlarını yapmanı tavsiye ederim. Edit: Güvenilir ve iyi bir PSU da senin yararına olacaktır.

5) Eğer LHR kart ile kazım yapıyorsan şarttır. Overclock ve undervolt ile birlikte hem kartı daha düşük sıcaklıklarda çalıştırarak ömrünü daha az kısaltırsın hem de neredeyse 1/3 daha fazla para kazanırsın.

5) Eğer LHR kart ile kazım yapıyorsan şarttır. Overclock ve undervolt ile birlikte hem kartı daha düşük sıcaklıklarda çalıştırarak ömrünü daha az kısaltırsın hem de neredeyse 1/3 daha fazla para kazanırsın.

Undervolt ve Overclock icin detaylı bir makale önerir misin? Ayrıca bilgiler için sağ ol.

Undervolt için forumda bu arkadaşın konusu benim işime baya yaramıştı, göz atabilirsin GPU'ya undervolt yapmak

Overclock için her kartın kendine özgü ayarları oluyor. Biraz deneye deneye bulman gerekiyor. Başlangıç olarak google'da kendi ekran kartına göre ayarlar arayabilirsin. Yabancı forumlarda da hazır ayarlar bulunabiliyor. 3060 Ti kartlarda Overclock ile 44-45 mhs alman gerekiyor. Belirtilen ayarları girdiğinde bu değerlerden düşük alırsan bazı şeyleri kısıp bazı şeyleri yükselterek ideal değere ulaşabilirsin.

Nerede yanlış söylediğimi belirtirseniz daha iyi olur.
Miningde OC sadece her şeyi yükseltmek demek değildir. Normalde TDP'sinin %100'ünü kullanması gerekirken Undervolt ile bunu neredeyse yarıya düşürürsün bu da sıcaklığı önemli derecede düşürür. Core clock'a yaptığın eksi yönde müdahale de hem çekilen W'yi hem de sıcaklığı düşürebilir. Memory'e yaptığın + yönde bir müdahale alınan MH'yi yükseltirken VRAM sıcaklığını da yükseltir. Ama kartın çip sıcaklığı 50-55'i geçmediği termal ped kalitesi normalin altında olmadığı sürece karta hiçbir şey olmaz. Yani yapılması şart. Yapılmazsa zarar görebilir. Doğru şekilde yapılmazsa zaten hata verir ama yine de yanlış yapılması söylediğiniz gibi sorun yaratabilir.
Bu arada sizinki iyi niyetten yazılmış bir mesaj gibi duruyor. Bazıları konunun açılmasını bekliyormuş gibi hemen kardan çok zararı olur tarzı şeyler yazdığı için sıkıldım size yanlış bir şey yazmış olabilirim kusuruma bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı