umudatalim
Kilopat
5-) nedir şu overclock? (yapılması şart mı? Neye yarar?)
Yeni başlayacağım hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim. Tavsiyelerinizi alabilirim aşağıda da benim birkaç sorum olacak.
1-) RTX3060 Ti Gaming X LHR modeli için maksimum stabil sıcaklık sizce kaç olmalı?
2-) 1. soruda belirttiğiniz sıcaklığı aşması dahilinde işe ara verip bir soğutucu almam şart mı?
3-) hangi programı ve hangi siteyi kullanmalıyım?
4-) kartıma zarar gelsin istemiyorum nelere dikkat etmem lazım?
5-) nedir şu overclock? (yapılması şart mı? Neye yarar?)
5) Eğer LHR kart ile kazım yapıyorsan şarttır. Overclock ve undervolt ile birlikte hem kartı daha düşük sıcaklıklarda çalıştırarak ömrünü daha az kısaltırsın hem de neredeyse 1/3 daha fazla para kazanırsın.
Bilmiyorsanız yorum yapmak zorunda değilsiniz.Yapılması şart değil. Yapıldığı taktirde ekran kartı performansı artar. Ama daha çok ısınır. Doğru şekilde yapılmazsa karta zarar verebilir.
Bilmiyorsanız yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Yanlış olmuş o yüzden dedim.Bildiğim bir tek o vardı onu açıkladım.
Yanlış olmuş o yüzden dedim.
Miningde OC sadece her şeyi yükseltmek demek değildir. Normalde TDP'sinin %100'ünü kullanması gerekirken Undervolt ile bunu neredeyse yarıya düşürürsün bu da sıcaklığı önemli derecede düşürür. Core clock'a yaptığın eksi yönde müdahale de hem çekilen W'yi hem de sıcaklığı düşürebilir. Memory'e yaptığın + yönde bir müdahale alınan MH'yi yükseltirken VRAM sıcaklığını da yükseltir. Ama kartın çip sıcaklığı 50-55'i geçmediği termal ped kalitesi normalin altında olmadığı sürece karta hiçbir şey olmaz. Yani yapılması şart. Yapılmazsa zarar görebilir. Doğru şekilde yapılmazsa zaten hata verir ama yine de yanlış yapılması söylediğiniz gibi sorun yaratabilir.Nerede yanlış söylediğimi belirtirseniz daha iyi olur.