RTX3060 Ti vs RTX4060

Upscaling teknolojilerinin olayı bu. Görüntüyü biraz bozar Fps'ye çevirir. Görüntüyü az bozmak ile hiç bozmamak aynı şeyler değildir. Kas gücü o yüzden hep önde olmalı ki ben bu kartı ucuz ve DLSS olmadan da iyi performans verebiliyor diye beğendim. Yoksa bu kadar para vermişken 8 gb kart alınmaz.

4060 ti güçsüz değil ama fiyatı biraz fazla o yüzden pek önermiyorum açıkçası. Ama 4060'ı beğendim. 8 gb olması biraz sıkıntı da olsa gideri var. 10 bin bandında satılıyor zaten. 6700 xt'ler bu kadar uçmuşken iyi bir fiyat. 4060 ti 8 değil de 12 falan olsaydı o fiyata çok güzel kart olurdu da 16 gb versiyonu 4070 parası.

Ben uygun fiyattan indirdim 4060 Ti'ı ve iş performansı 4060'dan gözle görülür derecede iyi. Bu oyun performansı farkına daha az yansısa da.

NVIDIA RTX 4000 serisi ile çıkardı masaya vurdu. Böyle bir teknolojiyi gerçek zamanlı oyunlara dahil ettiler, en tepeye RTX 4090 gibi bir kartı da diktiler. AMD ise Aralık ayından beri iki tane şey yaptı ikisi de falso.

Birincisi Starfield oyununa DLSS eklenmesine karşı çıktılar, NVIDIA bugüne kadar kendi sponsor olduğu oyunlarda FSR'a hiç karşı çıkmamışken. Diğeri de RX 7600 diye acayip bir kartı atıp ortaya gittiler.

7600 sıfırdan alanlar için fena bir kart değil bence. Yanlış değilsem 6650 XT gücünde mi neydi kart. Ama ortada FSR 3.0 olmadığından kartın sadece adı farklı resmen. 4000 serisinde 4090 ve 4080'e cidden saygım var çok güzel 2 kart yapmışlar. 4070 ve 4070 ti fena olmayan kartlar kullanılabilir. 4060 ti olayı canımı sıktı 8 gb olması resmen sömürü. Düz 4060 bana baya bir F/P geldi açıkçası 1440p için bile güzel kart. Birdahaki alacağım kart olabilir açıkçası. Dün yeşil ekran yiyince birdahaki kartımı Nvidia'dan yana kullanacağım sanırsam. Hala Amd önerir miyim evet öneririm ama son 2 kartım 6000 serisiydi biraz değişikliğe ihtiyaç var. Bu arada 4060 ti 8 gb versiyonu VRAM olarak sorun çıkartıyor mu oyunlarda? Test yapmışsınızdır.

Bozmuyor derken öyle kaydedeğer bir bozulma olmadığı söylemek istiyorum ben şahsen. Nativeye yakın bir sonuç olduğundan ve dikkatli bakmayınca pek anlaşılmadığından dolayı ha bozmuyor ha az bozuyor pek farklı değil gözümde.

Ha ne var çözünürlüğü bir tık arttırırsın kalite modunda açarsın DLSS'yi 1080p native'miş gibi oynarsın.

Teknolojiler ile desteklenmeyen kas gücü işe yaramaz benim gözümde. Şöyle düşünebiliriz kavgada sadece kası olan kişi mi kazanır yoksa kası olup dövüş sanatları bilen biri mi?

8 GB mevzusu tartışmaya açık bir şey diyemeyeceğim ama ben hala alırım.

Çok satarsa ve talep gelirse 12gb modelini çıkarırlar herhalde.

Bakınca bu kartlar zaten benim gözümde ölü kartlar alınmaması gereken kartlar. Hani 4060'a 10-11k verene kadar bir şekilde 1-2 daha ekler 2.el bir 3090 alır kenara çekilirim.

Açıkçası 4000 serisinin alınmasını da mantıklı bulmuyorum 5000 serisi beklenmeli bence. 4090 ve 4080 harici tamamen kendilerini düşürme amacıyla hareket ettiler sanki.

AMD'ye hiçbir şey demiyorum kas gücünde NVIDIA'yı geçen firma geçmemeyi tercih etti. Teknolojik açıdan da NVIDIA'da olduğu gibi iyi hamleler gelmiyor. Şu anda sıfır kart almak istediğinde ne alırsan al zarardasın sanki.

4060 Ti'ı ve iş performansı 4060'dan gözle görülür derecede iyi.

Aralarında o kadar çekirdek farkı vs var göstermeseydi ayıp ederdi.

7600 sıfırdan alanlar için fena bir kart değil bence. Yanlış değilsem 6650 XT gücünde mi neydi kart. Ama ortada FSR 3.0 olmadığından kartın sadece adı farklı resmen.

3060 Ti gücüne denk bir kart ilk çıkış fiyatı gerçekten iyiydi ama 9K vereceğime 1K daha verir net 4060 alırım.

Ben aşırı uygun olmadığı sürece hala AMD alınmasına karşı çıkarım. 3-5 FPS fazla veriyor ve uygun diye açıkçası stabilite ve teknoloji kenara atılamaz.

Dün yeşil ekran yiyince bir dahaki kartımı NVIDIA'dan yana kullanacağım sanırsam.

Bu yüzden önermiyoruz. Tamam bu sorunlar azaldı ancak daha uygun ve 2-3 FPS fazlası var diye bu risk alınmaya değmez bence.

hocam sizce 4070 mi 4070 ti mı alınmalı

Üst bütçe olmadıkça açıkçası hala Amd öneririm hocam. Tr'de bütçe ancak buna çıkıyor. Düzgün Psu ile pek sorun yaşatmaz. Arada 1 2 böyle yeşil ekran tarzı şeyler oluyor ama garantisi olduğu müddetçe kartın korkmaya gerek yok bence. Nvidia kazıklamıyor olsa ondan alırdım da giriş ve orta seviyede şuan sattıkları kartlar malesef uzun ömürlü değil ve çok pahalı. 6000 serisi düzgün ama bütçe azsa alınır bence. Şahsen 15 bin 20 bin TL param olsa Nvidia alırdım. Ama f/p konusunda 3 5 sorununa rağmen yine de öneririm Amd. Bir de benim sürücüler falan da güncel değil ondan da olabilir bilemiyorum. DLSS muhabbeti için de şunu diyeyim bu tarz teknolojiler son çare olmalı. Fps 50 altına düşmüyorsa kullanılmamalı. Mesela Rx 6700 xt saf güçle 1440p de çok iyi oyun oynatır. 10 bin TL civarındayken baya güzeldi hiçbir upscaling teknolojisi olmadan çatır çatır oynatıyordu. Üstüne üstlük 12 gb vrami vardı. Ama şuan fiyatı baya arttı o yüzden 4060 gözüme güzel gözüktü ne yalan söyleyeyim. Baya gömdüm bu 4060 ı ama fiyatı güzelmiş. Tek korkutan yanı 8 gb olması. Gerçi gariptir ki Cp2077'de bu kart 7 gb falan VRAM kullanıyor hem de 2k'da. 1440p için DLSS yardımcı olucaktır bayağı ona şüphem yok. Zaten çözünürlük yüksek olunca DLSS de aşırı görüntüyü bozmuyor. En kötü biraz ayar kısarak yağ gibi akmasını sağlayabilirsiniz oyunun.

hocam sizce 4070 mi 4070 ti mı alınmalı
Arada ne kadar fiyat farkı var?

hocam 600 dolar vs 800 dolardan karşılaştırırsanız daha iyi olur

Bu arada 4060 ti 8 gb versiyonu VRAM olarak sorun çıkartıyor mu oyunlarda? Test yapmışsınızdır.

Benim testlerim burada daha pek iddialı oyunlarda yapmadım ama RE4'te oynadım bir sıkıntı olmadı yarın videosunu atarım kanala, bir de Remnant 2 indirip onu deneyeceğim malum UE5 motorlu oyun ve DLSS 3.0 desteği de var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1080p mi 1440p mi hocam? Bir de Cp2077 Rdr2 gibi oyunlarda dener misiniz?

hocam 600 dolar vs 800 dolardan karşılaştırırsanız daha iyi olur
Ülkede fiyat oynayabiliyor hocam. 200 dolar farka değecek bir performans farkı yok bence. Ama illaha daha uzun ömürlü olsun derseniz 4070 ti da güzel.

Şimdi tekrar baktım da bu kart 1080p'den öteye geçemez. DLSS ile bile 45 fpslerde geziyor bazı oyunlarda. 1440p için konuşuyorum. 4060 ti alınması gerekiyor 2k oynamak istiyorsanız. Bize yine Amd yolları göründü galiba.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…