Genel olarak 2 3 kişi birden yanıt atmış o yüzden alıntılamadan söyleyeyim. Ben bu kartı şu açıdan beğendim. Ben 6600 kullanıcısıyım ve ileride bu karta geçersem aman aman para ödememiş olacağım eski kartı da satınca. Ama 20 FPS + DLSS + Frame Gen özellikleri kazanmış olacağım. Ama DLSS olmayan oyunlar da olacak onu unutmayın kas gücü her zaman önemli beyler. Tabii görüşünüze saygı duyarım ama DLSS olmayan oyunlar da oluyor o yüzden çok güvenmeyin. Starfield Amd ile işbirliği yapıyor mesela Amd işbirliği olan oyunlara DLSS ekletmiyor. Starfield da grafik olarak nasıl bir oyun olacağı ortada. Ki unutmamakta fayda var 3060 Ti da DLSS özelliğine sahip. Fiyatına değer mi değmez mi orası tartışılır elbette. Bence 8 gb kartların çoğuna o paralar değmez. Ama mecbur alıyoruz tabii.
Ben olsam 3060 alırım ya da amd çünkü dlss her şeyde yokken sam yani smart acces memory ekran kartını kullanan bütün programlar için geçerli ve daha uzun ömür ve performans sağlıyor. Ama illa nvidia diyorsanız 3060 altın derim çünkü 4000 serisi sırf görüntüsü hoş olsun diye gereğinden ince kablolar ile tasarlandı. Ve bu yüzdende bazı kişilerin ekran kartları bile yandı diye biliyorum.
Ben tercihimi DLSS 3, düşük güç tüketimi ve rahatça overclock kaldırdığı için 4060'tan yana kullandım. Oldukça da memnunum. Şu dönemde de 4060 veya 4060 Ti varken önermem 3000 serisi. Hele 4060 Ti 16 GB VRAM versiyonu alırsanız uzun süre sorunsuz kullanırsınız.
Ben tercihimi DLSS 3, düşük güç tüketimi ve rahatça overclock kaldırdığı için 4060'tan yana kullandım. Oldukça da memnunum. Şu dönemde de 4060 veya 4060 Ti varken önermem 3000 serisi. Hele 4060 Ti 16 GB VRAM versiyonu alırsanız uzun süre sorunsuz kullanırsınız.
2.el pek düşünmüyorum şahsen. Nakit bulmak imkansız zaten o parayı. Native önemli işte hocam. Native belli bir çıtayı yakalayamadığı için 1440p için kötüymüş bu kart onu fark ettim. DLSS'ye güvenmek sıkıntı.
2K düşünüyorsanız, 4060 çok mantıklı değil. 8 GB, 1080p için tamam şu anda. Daha ucuza 2.el 6800, 6800XT alınabilir. 2K Ultra'da bu kartlar hemen hemen 80-90-100 FPS altına düşmez.
2K düşünüyorsanız, 4060 çok mantıklı değil. 8 GB, 1080p için tamam şu anda. Daha ucuza 2.el 6800, 6800XT alınabilir. 2K Ultra'da bu kartlar hemen hemen 80-90-100 FPS altına düşmez.
En iyi şeyi yaptın. Yıllarca kafan rahat. Aç istediğin gibi oyna.
Vallahi ne yalan söyleyeyim bu kart 8 gb olmasa çok hoş da bu fiyata 6700 XT varken bence alınmaz. 6700 XT'nin 12 gb VRAM olayı insanı çok cezbediyor. Fiyat olarak çok uçmazsa kesinlikle 6700 xt alınmalı bence.
Piyasaya ilk giren örneklerin fiyatına bakmak anlamsız, gerçek fiyatı o değil. Satın alınmadıkça düşecek. 4070 12 GB versiyon 600 dolarken, 4060 Ti 16 GB versiyon 500 dolar aslında. Yine de alıcıya kalmış bir durum bir şey diyemem.