RTX3060 Ti vs yeni nesil AMD GPU'lar

JReacher

Hectopat
Yer
İstanbul
Belli bir bütçem var en fazla NVIDIA 3060 Ti ekran kartı alabiliyorum ancak AMD'nin yeni ekran kartlarının daha ucuz bir fiyata aynı veya daha yüksek performansı yakaladığını inceledim. Ancak WattMan sorunu diye bir şey var AMD'de bu sorun hala devam ediyor mu?

Belli bir bütçem var en fazla NVIDIA 3060 Ti ekran kartı alabiliyorum ancak AMD'nin yeni ekran kartlarının daha ucuz bir fiyata aynı veya daha yüksek performansı yakaladığını inceledim. Ancak WattMan sorunu diye bir şey var AMD'de bu sorun hala devam ediyor mu?
Etmiyor eskide kaldı.

NVIDIA kullanıyorum ama 3000 serisine bakarsak AMD'nin yeni nesil ekran kartları daha iyi. FSR 3.0 ne kadar etkili olur bilinmiyor. Fakat yinede DLSS 3'e yaklaşacaktır. Yeni nesil AMD tercih ederdim yerinizde olsam.

3060 Ti'ın karşılığı 6700 veya 6650 XT. Ben Linux kullandığım için NVIDIA yerine seçtim ama Windows kullanlar için bilemeyeceğim. Linux'da tam performans kullanabiliyorum. Undervolt yapmak yani değerleri test etmek için bir kereliğine Windows kurmuş ve kurduktan sonra ilk açışımda ayarlar sıfırlanmıştı.

Yeni nesil ekran kartlarında böyle bir sorun kalmadığını söylüyorsunuz genel olarak. Benim araştırmalarımda bunu gösteriyor, peki 3060 ti ile yarışacak 12000 16000 tl arası amd ekran kartların'dan hangisini önerirsiniz? 1440p veya 1080p ultra ayarlarda oynasam kafi 4k ya gerek yok. Cevaplar için teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı