RTX3070 Ti'dan RX 7800XT'ye geçmek mantıklı mı?

Merhaba Arkadaşlar.
Son bir güncelleme yapmak istiyorum.
3070TI Suprim X satıp RTX 4070 Super Gaming X Slim aldım. Kısaca deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

1. konu: Performans farkı.
Evet gerçekten bariz var fakat şunu farkettim. ben Suprim X sesinden oyun sesini duyamıyormuşum Suprim X oyundayken 72-75°C de %70 fan kullanımı ile çalışırken, Gaming X Slim 65°C yi %35-%45 fan hızıyla geçmedi. Furmak testinde 15 dakikada en fazla 65°C gördüm.

2. konu: Güç tüketimi.
3070TI Suprim X 280-290Watt değerlerine ulaşırken, 4070 Super 220Watt TDP var ama gördüğüm kadarıyla en fazla 190Watt gördüm.

3. konu: Tasarım.
Suprim X evet çok kallavi ve tasarım açısından gayet hoş. Ama o devasa soğutma bloğu kartı soğutmakta zorlanıyor. Muhtemelen TDP değeri yüksek olduğu için. Gaming X Slim ise çok sade küçük bir kart ve bence soğutma konusunda çok başarılı.

İnternette 4070 Super Slim detaylı inceleme bulamadığım için tereddüt etmiştim ama yersizmiş. 7800XT den vazgeçme sebebim ise 263Watt güç tüketimi oldu. AMD 7800XT yüksek güçten dolayı soğutmak için fan sesi yapabilir diye düşündüm. Aradaki fiyat farkına değermi bu tartışılır tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…