RTX3080 hazır sistem güç kaynağı, anakart, RAM ve işlemci seçimi

Vanexeva

Femtopat
Daha fazla  
Toplayacağım sistem hakkında anakart ve güç kaynağı seçiminde yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartı: RTX 3080.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X 3.70 GHz.
Anakart seçenekleri: MSI MAG B550 Tomahawk // MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi (Tomahawk çok daha iyi biliyorum ancak bu 1300TL daha ucuz yeticekse fiyat farkı öde miyim lakin yetmeyecek gibi duruyor)
RAM seçenekleri: Corsair 16 GB(2x8) Vengeance RGB Pro 3200MHz CL16 DDR4 RAM // GeIL 16 GB(2x8) Orion RGB 4000MHz CL18 DDR4 (GeIL 400TL daha pahalı ama worth gibi duruyor) not: 3200MHz CL16 = 10ns gecikme // 4000MHz CL18 = 9ns gecime.
Güç kaynağı EVGA 750W supernova 750GT 80+ Gold tam modüler güç kaynağı // MSI 850W MPG A850GF 80+ Gold tam modüler güç kaynağı (MSI 600th daha pahalı 100W yüksek ancak okuduğum kadarıyla EVGA güç kaynağı bayağı övülmüş eğer patlamayacaksa 600TL fiyat farkı vermeyeyim)

5900X gibi güçlü bir işlemciyle Tomahawk gider, Pro-VDH olmaz. Güç kaynağı konusunda Evga modeli iyi ancak 8-pin girişinden 4 tane var. Yani 3x ekran kartı - 2x işlemci için olursa daha iyi olur. Bu da MSI modelinde mevcut. RAM tarafında CL18 ile 4000 MHz, Corsair'e göre daha iyi ancak 400 TL için değer mi bilemedim. Değer gibi ama bu sefer de tüm bileşenlere yükseltme yapman gerekiyor :D Aldığın hazır sistem nedir?

5900X gibi güçlü bir işlemciyle Tomahawk gider, Pro-VDH olmaz. Güç kaynağı konusunda Evga modeli iyi ancak 8-pin girişinden 4 tane var. Yani 3x ekran kartı - 2x işlemci için olursa daha iyi olur. Bu da MSI modelinde mevcut. RAM tarafında CL18 ile 4000 MHz, Corsair'e göre daha iyi ancak 400 TL için değer mi bilemedim. Değer gibi ama bu sefer de tüm bileşenlere yükseltme yapman gerekiyor :D Aldığın hazır sistem nedir?
aldığım hazır sistem bu seçenekler bunun üzerinde bütçem 37 38bintl

Anakartı bir belirleyin, sonrasında RAM seçimi yaparken de, anakartın ram uyumluluk listesinden bakarak tercihinizi yapın. Bu sisteme ise 650-750W gibi, kaliteli bir güç kaynağı yeterli olacaktır.

aldığım hazır sistem bu seçenekler bunun üzerinde bütçem 37 38bintl

Bu iki sisteme de bakabilirsin.
3070 Ti'lı sistemin avantajı yeni nesil ile geliyor olması. Intel'in bu sokette üç nesil duracağı da konuşuluyor. Yükseltme için önün açık olur. 3070 Ti ile 3080 arasında aman aman bir performans farkı da yok bana kalırsa. PSU'yu kendin değiştirebilir, SSD ekleyebilirsin.

İncehesap'daki sistemde işlemciyi 5900X yaptığın zaman fiyatı daha uyguna geliyor. PSU da epey kaliteli. O sistemde de ek olarak SSD değiştirebilir veya ekleyebilirsin.

Anakartı bir belirleyin, sonrasında RAM seçimi yaparken de, anakartın ram uyumluluk listesinden bakarak tercihinizi yapın. Bu sisteme ise 650-750W gibi, kaliteli bir güç kaynağı yeterli olacaktır.
Büyük ihtimal B550M Tomahawk alacağım ram listesi için link var mıdır hocam

3070 Ti'lı sistemin avantajı yeni nesil ile geliyor olması. Intel'in bu sokette üç nesil duracağı da konuşuluyor. Yükseltme için önün açık olur. 3070 Ti ile 3080 arasında aman aman bir performans farkı da yok bana kalırsa. PSU'yu kendin değiştirebilir, SSD ekleyebilirsin.

İncehesap'daki sistemde işlemciyi 5900X yaptığın zaman fiyatı daha uyguna geliyor. PSU da epey kaliteli. O sistemde de ek olarak SSD değiştirebilir veya ekleyebilirsin.

Gaming gen TR güvenilir midir hocam beğendim o sistemi ama hala 3070 Ti ve 3080 arasında emin olamadım değer mi o kadar fiyata 3070 Ti diye önü açık olma durumu nedir tam olarak bahsettiğiniz onu anlayamadım sadece.

İşlemci soğutucusu da satın alacak mısınız?
100R biraz küçük kalıyor.

Evet ama sitede kaliteli bir soğutucu bulamadım seçenekler arasında onu ayrı olarak almayı düşünüyorum söylemeyi unutmusum. MSI soğutucular için bayağı kötü deniyor.

Ayrıca söylemeyi unutmuşum 2K 165Hz monitör aldım çoğu oyunu 1080PDE oynayacak olmama rağmen 2K da da beni götürebilecek bir sistem olmasını istiyorum. (pratikte de RDR2 gibi oyunlarda net 10FPS fark ediyormuş bence 3080 almak daha iyi diye düşünüyorum şu an)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı