RTX3080 hazır sistem güç kaynağı, anakart, RAM ve işlemci seçimi

Gaming gen tr güvenilir midir hocam beğendim o sistemi ama hala 3070Ti ve 3080 arasında emin olamadım değer mi o kadar fiyata 3070Ti diye önü açık olma durumu nedir tam olarak bahsettiğiniz onu anlıyamadım sadece

Güvenilir bir yer bildiğim kadarıyla forumlarda oradan sistem alan pek çok kişi gördüm. Önü açık olması işlemci sebebiyle. Yeni bir platform olduğu için ileride işlemcini de güncelleyebilirsin anakartı değiştirmeden.

5800x e normalde 1500tlye yükseltebilirken site stok azalınca farkı 2300 yapıyor açıkçası boşuna 2300tl vermek istemiyorum şuan almışkın 5900x alırım daha iyi diye düşünüyorum. lakin 1500tlye geri düşürse 5800x alırım muhtemelen
İşlemci 5800x yapıp, anakartı da yükseltseniz.İleride 2. el 5900x ,32gb ram alsanız daha uyguna gelir herhalde.

Gaming gen TR güvenilir midir hocam beğendim o sistemi ama hala 3070 Ti ve 3080 arasında emin olamadım değer mi o kadar fiyata 3070 Ti diye önü açık olma durumu nedir tam olarak bahsettiğiniz onu anlayamadım sadece.

Evet ama sitede kaliteli bir soğutucu bulamadım seçenekler arasında onu ayrı olarak almayı düşünüyorum söylemeyi unutmusum. MSI soğutucular için bayağı kötü deniyor.

Ayrıca söylemeyi unutmuşum 2K 165Hz monitör aldım çoğu oyunu 1080PDE oynayacak olmama rağmen 2K da da beni götürebilecek bir sistem olmasını istiyorum. (pratikte de RDR2 gibi oyunlarda net 10FPS fark ediyormuş bence 3080 almak daha iyi diye düşünüyorum şu an)

2K çözünürlük için RTX 30 serisinde yeterli performansı 3060 Ti ile almaya başlıyorsun. Bu kart ise 3070 Ti. Daha arada 3070 mevcut. Tercih senin elbette ancak ben işlemci ve teknoloji tarafında daha ileride olması sebebiyle 3070 Ti - 12700K ikilisini tercih ederdim. Ürünler gelişip fiyatları düştükçe DDR5 RAM'de iyi giderdi. Sinerji'deki sistemi almayı düşünüyorsan ilk mesajda dediğim gibi bence hepsini yükseltip al veya RAM kalsın.

şu attığınız sistemi de beğendim işlemci vs ssdyi yükseltince güzel oldu burdaki

Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm (2x120m)​

dışında ekstra bi soğutma almam gerekicek mi

Soğutucu biraz sesli çalışıyor zaman zaman ancak işlemciyi soğutmada sıkıntı yaşamaz. Kasayı da H710 yap derim radyatör desteği sebebiyle.

Soğutucu biraz sesli çalışıyor zaman zaman ancak işlemciyi soğutmada sıkıntı yaşamaz. Kasayı da H710 yap derim radyatör desteği sebebiyle.
Rami biraz dandik geldi sadece şu şekilde nasıl sizce
1640687630789.png

Son düzenleme:
Rami biraz dandik geldi sadece şu şekilde nasıl sizce
Eki Görüntüle 1253960

Yani dandik değil de standart bir RAM. Kötü değil ama ekstra sunduğu bir şey yok. İleride istersen şu tarz bir yükseltme yapabilirsin.

Yani dandik değil de standart bir RAM. Kötü değil ama ekstra sunduğu bir şey yok. İleride istersen şu tarz bir yükseltme yapabilirsin.

teşekkürler hocam attığım şekilde aldım sistemi ileride bottleneck yaşarsam rami de yükselteceğim. Paylaştığım iyi olmuş aynı fiyata fazladan sıvı soğutma, 1.5Tb fazla ssd, 750W+Gold yerine 850W+ Platinium power supply ve daha kaliteli bir kasa almış oldum Ram de çok önemli değil dediğiniz gibi sadece marka farkı vardı çok teşekkür ederim :)

teşekkürler hocam attığım şekilde aldım sistemi ileride bottleneck yaşarsam rami de yükselteceğim. Paylaştığım iyi olmuş aynı fiyata fazladan sıvı soğutma, 1.5Tb fazla ssd, 750W+Gold yerine 850W+ Platinium power supply ve daha kaliteli bir kasa almış oldum Ram de çok önemli değil dediğiniz gibi sadece marka farkı vardı çok teşekkür ederim :)

Rica ederim. Hayırlı olsun yeni bilgisayarın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı