RTX4000 & DDR5 sistem için işlemci önerisi

Bugün B650 anakart alan biri 9600X takacak. Intel bile soketini 3 yıl destekleyecek. AM5 için B650 destek almaz demek sizce mantıklı?
İşte bu kesin mi ? AMD sadece AM5 soketini 2025 yılına kadar kullanacağını söylüyor. 600 serisi anakartlara 2025 yılına kadar destek vereceğini değil.

Hala öğrenemediniz Soket desteğinin anakart desteğiyle bir olmadığını O mantıkla H110 anakarta 9900K takabiliyor olman gerek mod olmadan.

Gereksiz yere konuyu uzatıyorsun. Dediğim gibi kaç yıllık 300 serisi anakartlarda 5600 çalışıyor. AMD işlemci konusunda en kullanıcı dostu üretici. B650 anakartların 2 yıl sonra destek almaması da ayrı komik. Orta seviye AM5 bile en az 2025'e kadar destekli.

İşte bu kesin mi? AMD sadece AM5 soketini 2025 yılına kadar kullanacağını söylüyor. 600 serisi anakartlara 2025 yılına kadar destek vereceğini değil.

A320'ler B350'ler bile destek aldı. Ve biz orta seviye DDR5 anakartlardan bahsediyoruz. Orta seviye DDR5 anakartlara dediğim gibi 9600X bile takılır. İşlemciler çıkınca BIOS güncellemeleri gelir zaten. Bekleyip gör dostum.

İşte bu kesin mi? AMD sadece AM5 soketini 2025 yılına kadar kullanacağını söylüyor. 600 serisi anakartlara 2025 yılına kadar destek vereceğini değil.

600 serisine yazılımsal olarak güncelleme vereceğimi kesin değil. Onu mu söylüyorsunuz.

Göreceğiz AMD size Zen 3 çıktığında atmaya çalıştığı kazığı atmasında

600 serisine yazılımsal olarak güncelleme vereceğimi kesin değil. Onu mu söylüyorsunuz.
Evet kesin değil yeni işlemcileri destekleyip desteklemeyeceği.

Göreceğiz AMD size Zen 3 çıktığında atmaya çalıştığı kazığı atmasında

9600X, BIOS güncellemesi gelince ilk sana yazacağım AM4 sokette, destek konusunda zaten büyük bir tecrübe kazandılar. 600 serisinin de 9000 serisi işlemcileri desteklememesi oldukça saçma bir düşünce. Intel bile 2 nesil + 1 yenileme desteği veriyor.

Sen bilirsin dostum, kaç yıllık 300 serisi anakartlar bile güncel AM4 işlemciler ile çalışıyor. Yeni çıkmış 600 serisi anakartların yeni işlemcileri desteklememesi mantıklı bir düşünce değil. Geçmişte bunun örnekleri var.

Asrock AMD'yi dinleyip güncelleme vermeseydi kalcaktınız ortada Yatıp kalkıp asrocka şükret.

Asrock AMD'yi dinleyip güncelleme vermeseydi kalcaktınız ortada Yatıp kalkıp asrocka şükret.
Böyle cevaplar vermen için Intel zombisi olman lazım, zaten öylesin. Soket desteği bir markaya bağlı değil. Gelmiş AM4 gibi oldukça başarılı bir soketi hala kötülüyorsun? Gerçi bu tarz konuşan kişiler genelde i3 laptop kullanıyor.

Tabii ki bağlı Asrock 300 serisi için Zen 3 desteği veriyordu AMD 300 serisini desteklemediğini söylerken. Ondan sonra açıklama yapmak zorunda kaldılar Tabii AMD 300 serisi çipsetlerin 400 serisi çipsetlerle aynı olduğunu çabuk unuttu paranın kokusunu alınca.

Ek olarak Z270 SOC LN2 ve Z370 SOC LN2 bütün LGA 1151 işlemcileri destekliyor intelin aksini söylemesine rağmen.

Mesela benim Crossblade Ranger anakartımda Carrizo işlemciler için destek yok. Neden yok ? AMD Asusun A88X anakartları için AGESA sağlamamış. Kendin Microcode'u biosa eklemeye çalıştığında ise tabii ki çalışmıyor AMD'nin dandik sonuna kadar kapalı olan AGESA'sı yüzünden.

700 serisinde büyük ihtimalle çipset değişecek o yüzden crossflashte yapmayacaksın.

Dediklerin doğru ama bizim konumuz bu değildi. Ben AM4 ve AM5 üzerinden konuştum, sen direkt eski nesillere konuyu çekiyorsun. 300 serisi anakartlarda Zen 3 desteğini markalar teker teker getirdi zaten. Ve LGA 1151 desteği ile AM5 soket desteğinin bağlantısı ve örnek verme durumun nedir? 600 serisi kartların 8000 serisini destekleyeceği zaten garanti gibi bir şey. Yazılım sorunları olursa, bu şahsen 10000 serisinde başlar. Zaten işlemci yenileme diye bir durum var. AM5 soketin 600 serisi için ölü olduğunu söylemenden bu kadar cevap yazdım?

İşlemci desteği markaya bağlı değil dedin o yüzden bahsettim

Ki anakartlarda yazılım sorunu oluşmaz. Z490 anakartlar bile tamamen farklı bir mimari olan RKL'yi gayet sorunsuz destekliyor.

İşte 8000 serisinden sonra destekleyeceği kesin değil. AMD ve intel kafasına göre desteklemeyebilir. Intel bunu LGA 1151'de yaptı soketin tamamen aynı olmasına rağmen. AMD ise bunu Zen 3 ile yapmayı denedi ama o dönemde B550 geç çıktığı için satılan her anakart neredeyse B450 olduğu için geri çekmek zorunda kaldılar bu kararı. 300 serisi desteği ise dediğim gibi asrock sayesinde.

Şimdi ise AMD'nin önünde engel yok 600 serisine Zen 6 desteği vermemek için. Tek dedikleri şey "2025 yılına kadar AM5 kullanacaz".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…