lebender_toter1
Kilopat
Bende Radeon fan boylarının her güncelleme geldiğinde internetten yapsam mı yapmasam mı diye aramalarını, forumda sürekli WattMan hatası aldım demelerini, 1900MHz de çalışan kartını 1905 yapıp overclock yaptım %0.005'lik FPS kazandım demelerini anlamıyorum. Ray Tracing sistemini kullanamamalarını ve "zaten gerek yok" diyerek kendilerini avutmalarını, 2 NVIDIA kart karşılaştırması olan yerlere direkt Radeon bir kart sallamalarını anlayamıyorum dostum.
Elimden Vega 64, RX 6650 XT, RX 570, RX 460 ve RX 5700 XT geçti. Vega 64 ve RX 460 birisi OEM birisi referans modeliydi. Oyunlarda sürekli takılmalar, droplar, ekran kartının kullanılmaması, aniden siyah ekran hepsini yaşadım. Ama ROG STRIX RX 6650 XT, Sapphire Nitro+ RX570 ve RX 5700 XT ile hiçbir zaman problem yaşamadım gayet serin kartlar. Bir yakınım MSI RX 570 Armor kullaniyordu o da benzer sorunlar yaşıyordu ve WattMan alıyordu. Bu işin mühendisliğiyle alakalı uyduruk kötü yongalı kartlar üretiliyor burada AMD'nin de partnerlerinde hatası var eskilerde Zotac kartlarda sıkıntılar vardı NVIDIA'ya sallıyordu herkes. Kaliteli bir model kullanırsan iki firmada da sorun yaşamazsın. Ayrıca OC yaparkenki performans artışı zaten yüksek bir değer olamaz ki her ekran kartında. 4070 Ti Suprim X yanılmıyorsam 160 MHz fabrika OC geliyordu ve testlerde ekstra 80 daha verdiler ona rağmen 1-3 FPS fark etmişti.