RTX4060 8 GB vs RTX3060 12 GB

Bende Radeon fan boylarının her güncelleme geldiğinde internetten yapsam mı yapmasam mı diye aramalarını, forumda sürekli WattMan hatası aldım demelerini, 1900MHz de çalışan kartını 1905 yapıp overclock yaptım %0.005'lik FPS kazandım demelerini anlamıyorum. Ray Tracing sistemini kullanamamalarını ve "zaten gerek yok" diyerek kendilerini avutmalarını, 2 NVIDIA kart karşılaştırması olan yerlere direkt Radeon bir kart sallamalarını anlayamıyorum dostum.

Elimden Vega 64, RX 6650 XT, RX 570, RX 460 ve RX 5700 XT geçti. Vega 64 ve RX 460 birisi OEM birisi referans modeliydi. Oyunlarda sürekli takılmalar, droplar, ekran kartının kullanılmaması, aniden siyah ekran hepsini yaşadım. Ama ROG STRIX RX 6650 XT, Sapphire Nitro+ RX570 ve RX 5700 XT ile hiçbir zaman problem yaşamadım gayet serin kartlar. Bir yakınım MSI RX 570 Armor kullaniyordu o da benzer sorunlar yaşıyordu ve WattMan alıyordu. Bu işin mühendisliğiyle alakalı uyduruk kötü yongalı kartlar üretiliyor burada AMD'nin de partnerlerinde hatası var eskilerde Zotac kartlarda sıkıntılar vardı NVIDIA'ya sallıyordu herkes. Kaliteli bir model kullanırsan iki firmada da sorun yaşamazsın. Ayrıca OC yaparkenki performans artışı zaten yüksek bir değer olamaz ki her ekran kartında. 4070 Ti Suprim X yanılmıyorsam 160 MHz fabrika OC geliyordu ve testlerde ekstra 80 daha verdiler ona rağmen 1-3 FPS fark etmişti.

Peki hocam yabancı forumlarda 4060 çöp kart falan diyorlar sebebi ne?
Kankam ortalama bir yeni nesil oyun 12 gb-14 gb vram kullanıyor. Taa 2017 de yapılan horizon zero dawn bile 12 gb kullanıyor. Ayrıca 4000 serisinin daha şık durması için kabloları inceltildiğinden dolayı ekran kartı yanma problemi olanlar var. Ben rx 6800 xt kullanıyorum sam ekran kartını kullanan bütün programlarda destekli olduğu için iyi iş yapıyor ama malesef dlss sadece yeni nesil oyunlarda var yani render almanızı kolaylaştırmaz ve çoğu oyunda kullanılamaz.

Bu @Scavenger adlı arkadaş olayı çözememiş hala. Olay kartın gücünün 8 GB VRAM'ı aşması. Gidip Radeon HD, RX 500 serisi ekran kartlarını kullanıp boş yapıyor WattMan var diye.

Hemen şimdi AMD'ye ve NVIDIA'ya mail atıyorum emre121315 büyük oyunu bozdu diye. NVIDIA teknolojilerinden bir haber böyle yaşayıp gitmeye devam et sen. :) Sana bol RAM'in ile mutluluklar dilerim.

Hemen şimdi AMD'ye ve NVIDIA'ya mail atıyorum EMRE121315 büyük oyunu bozdu diye. NVIDIA teknolojilerinden bir haber böyle yaşayıp gitmeye devam et sen. :) Sana bol RAM'in ile mutluluklar dilerim.

Bu @Scavenger adlı arkadaş olayı çözememiş hala. Olay kartın gücünün 8 GB VRAM'ı aşması. Gidip Radeon HD, RX 500 serisi ekran kartlarını kullanıp boş yapıyor WattMan var diye.

3080'le Ultra ayarlarda Far Cry 6 oynayamıyorsun bile ama RX 6700 XT bile akıcı oynatıyor. Çünkü oyun 11 GB istiyor. NVIDIA orta segmentte kötü bir firma aynen Apple gibi.

Hemen şimdi AMD'ye ve NVIDIA'ya mail atıyorum emre121315 büyük oyunu bozdu diye. NVIDIA teknolojilerinden bir haber böyle yaşayıp gitmeye devam et sen. :) Sana bol RAM'in ile mutluluklar dilerim.
Nvidia teknolojileriymiş :D Teknoloji ne desem nau nau dersin :D Daha Ram değilde VRAM olduğunu bile bilmiyor :D Amd'nin eli armut topluyor sanki.Senin gibi cahil kişilikler yüzünden Amd'yi vramden ibaret sanıyorlar.

NVIDIA teknolojileriymiş :D Teknoloji ne desem nau nau dersin :D Daha RAM değil de VRAM olduğunu bile bilmiyor :D AMD'nin eli armut topluyor sanki. Senin gibi cahil kişilikler yüzünden AMD'yi VRAM'den ibaret sanıyorlar.

Aynen ben VRAM olduğunu bilmiyorum. Hep RAM sanıyordum. Sayende yeni bir şey öğrendim büyük üstat. Şimdi varımı yoğumu satıp AMD'ye yatıracağım. EMRE121315 isimli arkadaşı takip edelim dostlar bu adam her şeyi çok iyi biliyor, kısa zamanda Elon Musk olur bu yanaşalım.(Sana söylenecek çok şey var ama kendi kendine artık YouTube'da teknoloji kanalı izleyerek öğrenirsin VRAM çocuk)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı