RTX4060 icin R5 7500F vs R5 8400F

Hadi devam edelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Sizin attığınız videonun genel toplamında 1080p - 5500 ile 5600 arasındaki fark 26FPS.
  • Benim size attığım videonun genel toplamında 1080p - 8400F ile 7500F arasındaki fark 36-37 FPS. İnce ayarlamalar yapıldığında fark 53 FPS.

Lütfen artık manasız yorumlarınıza bir son verin. Direttiğiniz şeyin bir karşılığı yok.

:facepalm: attığım videoda, L3 bellekten yararlanıp 3600'ün 5500'ü geçtiği çok az kısım var. Sizin attığınız benchmarkta ise CS2, LoL, Assetto Corsa gibi L3 belleğin büyük fark yaratacağı oyunlar daha çok yer almakta, bu da sondaki "average" skorlarını yüksek derecede etkiliyor. Hardware Unboxed'in testinde de aynı oyunlar bulunsaydı, 5500 ile 5600 arasındaki Fark'da o kadar açılırdı. Çünkü 8400F ve 7500F arasındaki olay, 5500 ve 5600 ile aynı şey bu çok basit. Sanki yalan söylüyormuşum gibi bundan neden bir problem çıkarmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Aralarındaki fark l3'ten dolayı açılıyor ve Ancient Gameplays'in benchmarkındaki o tür oyunlar Hardware Unboxed'in testinde de olsaydı, 5500 de 3600 ve 5600'ün aynı derecede arkasına düşecekti, test videoları arasındaki oyunların farkına dikkat etseniz çok kolay anlaşılabilecek bir şey bu.

:facepalm: attığım videoda, L3 bellekten yararlanıp 3600'ün 5500'ü geçtiği çok az kısım var. Sizin attığınız benchmarkta ise CS2, LoL, Assetto Corsa gibi L3 belleğin büyük fark yaratacağı oyunlar daha çok yer almakta, bu da sondaki "average" skorlarını yüksek derecede etkiliyor. Hardware Unboxed'in testinde de aynı oyunlar bulunsaydı, 5500 ile 5600 arasındaki Fark'da o kadar açılırdı. Çünkü 8400F ve 7500F arasındaki olay, 5500 ve 5600 ile aynı şey bu çok basit. Sanki yalan söylüyormuşum gibi bundan neden bir problem çıkarmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Aralarındaki fark l3'ten dolayı açılıyor ve Ancient Gameplays'in benchmarkındaki o tür oyunlar Hardware Unboxed'in testinde de olsaydı, 5500 de 3600 ve 5600'ün aynı derecede arkasına düşecekti, test videoları arasındaki oyunların farkına dikkat etseniz çok kolay anlaşılabilecek bir şey bu.
Bakın siz hala tekil ya da tek bir oyun üzerinden ele alıp aradaki fark az ve aynı demeye çalışıyorsunuz. Bana attığınız videoda Assetto Corsa'ya ait belirli bir zaman var. Bir işlemcinin gücü tek bir oyun üzerinden ele alınamaz. Ben size 7500F'in LoL'taki performans farkını attım mı? Hayır. Çünkü inceleme ve veri oluşturma bir parametreye değil, birden fazla parametrenin ortalamasına göre sonuçlandırılır.

Şimdi ya siz spesifik olarak haklı çıkmak istiyorsunuz ya da inceleme kurallarının aksine bir veriyle karşıma çıkıyorsunuz? Her iki durumda da yineliyorum, belirttiğiniz şeyin "genel, geçerli, sonuçlandırılabilir" inceleme parametrelerine göre karşılığı yok.

Bakın siz hala tekil ya da tek bir oyun üzerinden ele alıp aradaki fark az ve aynı demeye çalışıyorsunuz. Bana attığınız videoda Assetto Corsa'ya ait belirli bir zaman var. Bir işlemcinin gücü tek bir oyun üzerinden ele alınamaz. Ben size 7500F'in LoL'taki performans farkını attım mı? Hayır. Çünkü inceleme ve veri oluşturma bir parametreye değil, birden fazla parametrenin ortalamasına göre sonuçlandırılır.

Evet ama ben sizin bu iki test arasındaki FPS farkını gösterip "bunların arasında 36, bunların arasında 26 " demenizin mantıklı olmadığını belirtiyorum çünkü testlerde kullanılan oyunlar aynı değil. Ayrıca, ben de sadece bir oyun üzerinden bakmanız gerektiğini söylemedim. Ancak, testlerden birinde L3 önbelleğin büyük fark yarattığı ve sondaki "average" skorunu yüksek derecede etkilediği oyunlar bulunmakta. Bu nedenle, bu iki farklı testi bir görüp "birinde 26, diğerinde 36 FPS farkı var demek ki aralarındaki fark aynı değilmiş" demenizin temelinin de yanlış olduğunu belirtiyorum.

Evet ama ben sizin bu iki test arasındaki FPS farkını gösterip "bunların arasında 36, bunların arasında 26 " demenizin mantıklı olmadığını belirtiyorum çünkü testlerde kullanılan oyunlar aynı değil. Ayrıca, ben de sadece bir oyun üzerinden bakmanız gerektiğini söylemedim. Ancak, testlerden birinde L3 önbelleğin büyük fark yarattığı ve sondaki "average" skorunu yüksek derecede etkilediği oyunlar bulunmakta. Bu nedenle, bu iki farklı testi bir görüp "birinde 26, diğerinde 36 FPS farkı var demek ki aralarındaki fark aynı değilmiş" demenizin temelinin de yanlış olduğunu belirtiyorum.
Size saatlerdir belirttiğiniz yakınlık derecesinin LoL gibi bir oyunun devreye girdiği testte dahi geçerli olmadığını anlatıyorum. (5600X'i konuşmalara dahil etmiyorum, L3'ten falan bahsetmiyorum, niyetim ortaya atılan iddia ve içerik.) Sizin yanlışınız burada. Aksini mi düşünüyorsunuz? Devam edin. Şu saatten sonra isterseniz Uçan Spagetti Canavarı'na dahi inanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Size saatlerdir belirttiğiniz yakınlık derecesinin LoL gibi bir oyunun devreye girdiği testte dahi geçerli olmadığını anlatıyorum. Sizin yanlışınız burada. Aksini mi düşünüyorsunuz? Devam edin. Şu saatten sonra isterseniz uçan spagetti canavarı'na dahi inanabilirsiniz.

Saatlerdir belirttiğim yakınlık derecesinin geçerli olduğunu ve neden birinde L3 belleğin çok daha fazla önemsendiği farklı oyunlar kullanılarak yapılan iki ayrı testteki ortalama farkları kıyaslayıp ona göre değerlendirmenizin geçerli bir sebep olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Eğer Ancient'in testinde 5500 ve 3600 bulunsaydı, 5600X ile aralarındaki fark, 7500F ile 8400F arasındaki fark kadar açılacaktı. Testlerden biri açıkça daha fazla L3 önbelleğe sahip işlemcileri kayırıyor. Yani o testi Hardware Unboxed'ın testiyle kıyaslayıp "bak, bu testte 5600 ve 5500 arasında 26 FPS fark var, bu testte ise 7500F ve 8400F arasında 36 FPS fark var, yani belirttiğin yakınlık derecesi yanlış" demeniz, temelinden hatalı bir argüman. Bilerek mi anlamazlıktan geliyorsunuz, anlayamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı