RTX4060 Ti 8 GB DDR5 Sistem vs RTX4060 Ti 16 GB DDR4 Sistem

MaximoPolpo

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, 1-2 ay önce bir sistem alacaktım ancak indirimleri bekleyim falan derken aksadı. Şu anda yılbaşından önce bir sistem almayı düşünüyorum ancak aklıma başlıktaki gibi bir soru takıldı. Sorum kısaca şu şekilde 4060 Ti 8 GB ekran kartına sahip bir DDR5 sistem almak mı mantıklı veya 4060 Ti 16 GB ekran kartına sahip bir DDR4 sistem almak mı mantıklı? Fiyatları neredeyse aynı. Sistemi genelde hikayeli AAA oyunlar ve video editlemek için kullanacağım. Sistemler şu şekilde:

RTX 4060 Ti 8 GB DDR5 Sistem:

RTX 4060 Ti 16 GB DDR4 Sistem:

Vatan Bilgisayar sitesinde attığım sistemi özelleştirmelerden ekran kartını 16 GB yapıp alacağım. Ayrıca bu kartların arasında soğutma farkı nasıldır? Eğer farklı sistem önerileriniz onlara da bakabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 olanı tercih etmenizi öneririm günümüzdeki 8 GB VRAM yetersiz söylentisi gerçekten yersiz 2K da Ultra ayarlarda çoğu oyun 8 GB VRAM kullanıyor ya ekran kartından kisacaksiniz ya da VRAM'dan ikisi de aynı mevzuya denk DDR5 alırsan geleceğe dönük olur bu saatten sonra DDR4 sistem almak mantıklı birinin yapacağı bir şey değil.

DDR4 sistemi salla gelince bir ton ekran kartı PSU uğraşacaksın. Vulcanex-7500 sistemi al.
Eklemeyi unutmuşum hocam kasayı da Thermaltake olarak değişecektim o sistemi alırsam ama DDR5 daha mantıklı gibi.
8 GB vram yetersiz evet ama 4060 TI 16 GB de tam olmamış bir kart. DDR5'i seçerdim ben olsam.
DDR5 olanı tercih etmenizi öneririm günümüzdeki 8 GB VRAM yetersiz söylentisi gerçekten yersiz 2K da Ultra ayarlarda çoğu oyun 8 GB VRAM kullanıyor ya ekran kartından kisacaksiniz ya da VRAM'dan ikisi de aynı mevzuya denk DDR5 alırsan geleceğe dönük olur bu saatten sonra DDR4 sistem almak mantıklı birinin yapacağı bir şey değil.
Teşekkür ederim. Şu anlık DDR5 sistemi alacağım gibi gözüküyor ancak son olarak 4060 ve 4060 Ti arasında 2000 liraya değecek bir fark var mıdır ? Yoksa 2000 lira ile SSD veya RAM değişimi yapmam daha mı mantıklı olur ? Bahsettiğim 4060 sistem şu :

Teşekkür ederim. Şu anlık DDR5 sistemi alacağım gibi gözüküyor ancak son olarak 4060 ve 4060 Ti arasında 2000 liraya değecek bir fark var mıdır? Yoksa 2000 lira ile SSD veya RAM değişimi yapmam daha mı mantıklı olur? Bahsettiğim 4060 sistem şu:

Ti olanı al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı