RTX4070 fan hızlandırma ve ekran gitmesi

augurozturk

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance Pro Sl 16Gb 3600Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 980 Pro 1TB
Ekran kartı
Gigabyte Aero RTX 4070
Anakart
Asus B660m D4-Plus
İşlemci
İ5-12400F
Herkese merhaba, RTX 4070'li sistemimde oyunlara girdikten yaklasık 10-15 saniye sonra monitor gidiyor ve fanlar Full devirde çalışmaya başlıyor, arkada DC vs açıksa ses gelmeye devam ediyor düğmesine basılı tutmadıkça kapanmıyor bazen de kendi kendine reset atıyor. Sıkça bu problem ile alakalı başlık açılmış fakat genel olarak eski donanımdan ötürü ben PC'yi yaklasık 2 ay önce bütün parçalar sıfır şekilde topladım ve yaklasık 50 saat kullanmışımdır fakat çözüm bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetersiz güç gibi. Bu olaylar durduk yere oluyor mu yoksa yük binince, oyun oynayınca filan mı oluyor? PSU'nun yeterli alındığını tahmin ediyorum, dolayısıyla bence aldığınız yere gördermeniz gerekebilir. Garanti baksın.

650W coolermaster bronze psu var fakat dün değerlere baktığımda işlemci boşta 55C civarında apex rust gibi oyunların lobisinde 80C lere çıkıyor oyuna girdiğimde ise pc kapanıyor anlık sıçaklık sıçramasından ötürü olabileceğini düşündüm

Sıcaklık 100lere dayanamadıkça alet kapanmaz. Psu yeterli gibi. Test yaptın mı hiç? Bazı yük testleri yap, kapandığı ana bak bakalım.

Sıcaklık 100lere dayanamadıkça alet kapanmaz. Psu yeterli gibi. Test yaptın mı hiç? Bazı yük testleri yap, kapandığı ana bak bakalım.
İşlemci 80'in üstüne çıkmıyor anlık değer o da tdp değerleri de normal görünüyor işlemci ve gpu nun, Bios güncellemesi yaptım sıkıntı tekrarlandı msi afterburner yükledim değerlere bakmak için kısa bi test yaptım oyunlarda düzelmiş gibi görünüyor fakat muhtemelen tekrarlanacaktır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…