RTX4070 & i5 12400F vs. RX6800 & R5 7600

Ryzen 5 7600 tepe model işlemciler gibi 360mm soğutucu derdi olan bir işlemci değil, iyi bir 240-280mm sıvı soğutucu veya çok çok iyi bir hava soğutucu ile de iş görülebilir. Kasanın hava akışı da tabii ki onemli bu konuda. 2400 liraya DeepCool LS520 güzel olabilir 7600 için. Üst sistemde bence Ram kesinlikle değişmeli, 5200-5600mhz bandında CL42 çok yüksek bir değer. Apacer'ın 6000mhz CL40 ramlerini alabilirsiniz. İçinde gelen SSD muhtemelen dandik bir SSD, DRAM'den yoksun. 300 lira farkla 980 alırsanız çok bir şey değişmez, SN70 alabilirseniz iyi olur. A620 anakart Ryzen 5 7600 için idare eder dediğim gibi, yeterince besler. Bütçe çıkarsa b650'ye evirmek iyi olur ama Ram veya SSD gibi hemen yapılması gerekmiyor.

4070 sistemde ise Ventus bir kere ısınan bir kart, ısınandan kasıt Gaming X Trio gibi modeller gibi kalın soğutma blokları ile gelmiyor. MSI diye net bir kalite beklemeyin. Kötü demiyorum, sadece ismine aldanmayın. Onun haricinde yine SSD değişebilir.

O biraz bütçemin üstüne çıkıyor, bazıları ID-Cooling SE 226-XT önermiş ama sizce nasıldır? 2000TL civarında başka bir öneriniz varsa o da olabilir.

İleride sistemide ilerleteceğin için 360mm almanı öneriyorum 240 mm alırsan şu an aldıktan 4 sene sonra sistemi değiştirmeye kalksan tekrar bir işlemci soğutucusu alacaksın 240 mm yetmeyeceği için 360 mm fiyatları da o zaman daha çok artacak 360 mmlerde en kötü 3 binden başlıyor.

Anladım, aklımda o 1tblık SSD'yi HDD niyetine kullanıp içine belli oyunları yüklemek ve Windows için daha kaliteli bir SSD almak vardı ama sizce sıkıntı çıkarır mı?

Anladım, teşekkürler.

Anladım, aklımda o 1tblık SSD'yi HDD niyetine kullanıp içine belli oyunları yüklemek ve Windows için daha kaliteli bir SSD almak vardı ama sizce sıkıntı çıkarır mı?

Anladım, teşekkürler.

Windows için kaliteli bir SSD alacaksanız sorun olmaz hocam. DRAM olan bir model tercih ederseniz daha sağlıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…