RTX4070 Ti için i5-14600K yeterli midir?

keremsayar1

Picopat
Daha fazla  
RAM
32gb
Anakart
mai mag b760 tomahawk wifi
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce RTX 4070 Ti Super'li sistem topladım ve yanına gerek çekirdek yönünden gerek F/P yönünden dolayı i5 14600K satın aldım ancak içim rahat etmedi, hep acaba daha iyisini mi alsaydım diye düşünüyorum. Oyunları 1440p oynuyorum ve ekran kartımı beslediğini düşünüyorum. Bütçem kısıtlıydı fakat bir kere alıyoruz mantığıyla daha da yükseğe mi kaçmalıydım? Beni biraz rahatlatabilir misiniz?

Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce RTX 4070 Ti Super'li sistem topladım ve yanına gerek çekirdek yönünden gerek F/P yönünden dolayı i5 14600K satın aldım ancak içim rahat etmedi, hep acaba daha iyisini mi alsaydım diye düşünüyorum. Oyunları 1440p oynuyorum ve ekran kartımı beslediğini düşünüyorum. Bütçem kısıtlıydı fakat bir kere alıyoruz mantığıyla daha da yükseğe mi kaçmalıydım? Beni biraz rahatlatabilir misiniz?

Herhangi bir sıkıntı olmaz besler hocam.

14900K'ya da ciksan oyun tarafinda inanilmaz bir fark yasamayacaksin o yuzden dert edilecek bir şey degil. AMD tarafinda X3D islemcilere gecmedigin surece performans icin islemci degistirmene gerek yok daha cok yilin var. Guc tuketimi vs. orasi ayri tabii.

Çoğunlukla hikayeli oyunlar oynuyorum ve monitörüm 180Hz yani Max 180FPS alabileceğim o yüzden i5 14600K dediğiniz gibi yeterli galiba. AMD geçiş yapamam anakartım LGA. Güç tüketiminde de sorun olmazdı herhalde 1000W Platinium PSU kullanıyorum.

Herhangi bir sıkıntı olmaz besler hocam.
Teşekkür ederim saolun varolun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı