Rüçhan hakkı kullanmalı mı?

Iorweth25

Hectopat
Daha fazla  
Bir miktar bjkas hissem vardı ve birkaç gün önce bankadan SMS geldi rüçhan hakkınızı şu güne kadar kullanabilirsiniz diye. Araştırdım ama pek anlamadım yardım eder misiniz ne işe yarıyor bu ve kullanmalı mıyım? Ayrıca kullanmak istediğimde de şöyle bir hata çıkıyor. Satış işlemi değil mi bu? Neden limit istiyor ki?

IMG_4892.jpeg

Örnek üzerinden yola çıkayım, sizin elinizde 10 adet bjkas hissesi olsun ve bu şirket %100 bedelli versin (2'ye katlanacak elinizdeki hisseler ve lot başı 1 tl kabul ediyorum rühçan hakkını). Sizin elinizde 10 hisse olduğundan dolayı eğer bedelliye katılmak isterseniz borsa hesabınıza 10 TL yollayıp bedelliye katılabilirsiniz ve bu katılım sonucunda elinizde 20 adet bjkas hisseniz olacak.

Örnek üzerinden yola çıkayım, sizin elinizde 10 adet bjkas hissesi olsun ve bu şirket %100 bedelli versin (2'ye katlanacak elinizdeki hisseler ve lot başı 1 tl kabul ediyorum rühçan hakkını). Sizin elinizde 10 hisse olduğundan dolayı eğer bedelliye katılmak isterseniz borsa hesabınıza 10 TL yollayıp bedelliye katılabilirsiniz ve bu katılım sonucunda elinizde 20 adet bjkas hisseniz olacak.
Peki sizce ne yapmam mantıklı olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı