Rüyada geleceği görmek

Enestgr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Enes, 16 yaşındayım. Uzun zaman önce tüylerimi diken diken eden çok garip bir olay yaşadım. Bu yaşadıklarımı bir imama da anlattım, ama "Allah’ın sevdiği bir kuluymuşsun" diyerek konuyu kapattı. O yüzden buraya yazmaya karar verdim.

6 Şubat’taki büyük depremi hepiniz biliyorsunuz. O an Diyarbakır’daydım. Depremden bir gün önce çok etkileyici bir rüya gördüm. Rüyamda yatağımda uzanıyordum (yatağım camın hemen yanında). Camdan dışarı bakarken birden gökyüzü yırtılmaya başladı. Bildiğiniz gök yarıldı ve oradan parlak, yeşilimsi bir ışık çıktı. O ışığın içinden bir yüz belirdi ama net bir şekilde seçilemiyordu, sadece parlıyordu. O yüz bana, "Eviniz yaşanacak afetlerden korunuyor," dedi. Uyandığımda bunu sıradan bir rüya sanıp kimseye anlatmadım.

Deprem gecesine gelirsek… O gün saat 12 gibi uyumuştum. Gece birden uyandım, kalbim çok hızlı çarpıyordu. Ardından hafif bir sallantı hissettim ve hemen bağırdım, "Deprem oluyor!" diye. Babam, "Sen öyle hissetmişsindir, sakin ol," dedi. Ama o sırada daha şiddetli bir sarsıntı başladı; sanki biri evi yumruklamış gibiydi. Avizeler tavana vuruyordu. Camdan baktığımda masmavi ışıklar gördüm, tüm gökyüzü aydınlanmıştı. Sonradan öğrendim ki bu fay hatlarının enerjisini atmasından kaynaklanıyormuş.

Sarsıntı bittiğinde hemen dışarı çıkmaya hazırlandık. Giyinirken bir kez daha deprem oldu; hatta yere düştüm. En sonunda dışarı çıkmayı başardık ve 4-5 gün boyunca dışarıda kaldık.

Eve geri döndüğümüzde inanılmaz bir şeyle karşılaştık: Evde hiçbir şey yerinden oynamamıştı, hiçbir eşya kırılmamıştı. O an rüyamı hatırladım ve korkudan ağlamaya başladım. Aileme her şeyi anlattım.

Sizce bu nasıl bir olay olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Okurken tüylerim diken diken oldu geçmiş olsun bu arada hocam.

Hocam ben her hatırladığımda tarif edemiceğim bir his yaşıyorum sanki ruhum yerinden çıkıyor gibi oluyorum bu arada sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Hocam bende benzer bir olay yaşadım duygu tarif edilemez çok garip adeta yaratıcı tarafından size gönderilen bir mesaj gibi.

Bir insan sanki böyle nur yüzlü birisi gibiydi geldi ayağımın yanına oturdu ve bana yarının o günün yarını özetini çıkardı resmen ve onu dinleyerek gideceğim yere gitmedim ve orada bir kavga olmuş 6 kişi yaralanmıştı çok etkilemişti beni.
Siz nasıl bir olay yaşadınız hocam.Bu arada sizce bunu isteyerek yapabilir miyiz?

Hocam cidden çok garip bir şey belki beni manyak yerine koyacaksınkz ama bunları dinlerken cidden sanki ruhum beni içimden çıkmak için tekmeliyormuş gibi. Bu tür olayları yaşadığımda kendimi çok cahil hissediyorum eminim ki bu konu üstünde yoğunlaşsam kesinlikle çok büyük şeyler keşfedeceğim çünkü normal bir durum veya tesadüf olamaz bu cidden insanların gözünde veya kalbinde bir perde var ve buna eğer yeteri kadar odaklanırsan o perdeyi aşabilirsin ama kim bilir belki de perdeyi aştığında beynin bu yaşananları kaldıramayacak idrak edemeyecek ve bitkisel hayata hayata geçecek.

Olur böyle şeyler.

Rüyada geleceği görme, genellikle bilinçaltının olayları ve olasılıkları birleştirerek size anlamlı gelen bir senaryo sunmasından kaynaklanır. Geçmişteki yaşantılarınız, korkularınız veya istekleriniz, rüya sırasında birleşerek bir "gelecek" rüyası oluşturabilir. Eğer rüyada gördüğünüz bir şey gerçekleşmiş ise, bu tesadüf, dejavu ya da beyninizin olayları sonradan rüyayla ilişkilendirme eğilimi olabilir.

Gerçekten kehanet gibi görünen rüyalar da açıklanabilir, ancak bunların bilimsel bir temeli yoktur. Bu tür rüyalar, daha çok sizin farkında olmadan sezgilerinizi veya bilgilerinizi yorumlama şeklinizle ilgilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…