Rüyada geleceği görmek

Olur böyle şeyler.

Rüyada geleceği görme, genellikle bilinçaltının olayları ve olasılıkları birleştirerek size anlamlı gelen bir senaryo sunmasından kaynaklanır. Geçmişteki yaşantılarınız, korkularınız veya istekleriniz, rüya sırasında birleşerek bir "gelecek" rüyası oluşturabilir. Eğer rüyada gördüğünüz bir şey gerçekleşmiş ise, bu tesadüf, dejavu ya da beyninizin olayları sonradan rüyayla ilişkilendirme eğilimi olabilir.

Gerçekten kehanet gibi görünen rüyalar da açıklanabilir, ancak bunların bilimsel bir temeli yoktur. Bu tür rüyalar, daha çok sizin farkında olmadan sezgilerinizi veya bilgilerinizi yorumlama şeklinizle ilgilidir.
Hocam hayatımda hiç görmediğim ve tarif edemiceğim bir renk gördüm bu nasıl olabiliyor ve depremle alakalı hiç bir şey duymamıştım önceden

Hocam hayatımda hiç görmediğim ve tarif edemiceğim bir renk gördüm bu nasıl olabiliyor ve depremle alakalı hiçbir şey duymamıştım önceden

Bilmem. Çünkü daha bunu bilim de bilmiyor. Çoğu kişinin başına gelmiştir böyle olaylar benim de başıma geldi. İnançlı biriyken de beni şaşırtmıştı ama sizin kadar korkmamıştım. Oyun oynamaya geçmiştim. İnançsız biri olduktan sonra da "vay be" diyerek geçiştirmeye başladım. Bana da böyle olaylar, özellikle "karabasan" olarak bilinen uyku felci de çok oluyor uyku düzenim yüzünden. Fakat hem inançsız, hem uyku felci hakkında bilgi sahibi olduğumdan ve hem de henüz rüyaların tam bir bilimsel açıklamaları olmadığından çok da kafaya takmıyorum çünkü tüm bunların açıklamasını kendi başıma yapamam. Sizin yaşadığınız olayı ben yaşasaydım büyük ihtimalle çok büyük bir tesadüf der geçerdim fakat bende de bir etki bırakırdı bir yere kadar.

Hocam hayatımda hiç görmediğim ve tarif edemiceğim bir renk gördüm bu nasıl olabiliyor ve depremle alakalı hiçbir şey duymamıştım önceden

Eğer bunun bir bilimsel açıklamasını arıyorsanız cevap sadece "tesadüf" olacaktır. Fakat dinsel açıdan bakacak olursanız orası hakkında bilgim yok. Hoca benden iyi biliyordur. Belki gerçekten de Allah'ın sevdiği kulusunuzdur :)

Merhaba arkadaşlar, ben Enes, 16 yaşındayım. Uzun zaman önce tüylerimi diken diken eden çok garip bir olay yaşadım. Bu yaşadıklarımı bir imama da anlattım, ama "Allah’ın sevdiği bir kuluymuşsun" diyerek konuyu kapattı. O yüzden buraya yazmaya karar verdim.

6 Şubat’taki büyük depremi hepiniz biliyorsunuz. O an Diyarbakır’daydım. Depremden bir gün önce çok etkileyici bir rüya gördüm. Rüyamda yatağımda uzanıyordum (yatağım camın hemen yanında). Camdan dışarı bakarken birden gökyüzü yırtılmaya başladı. Bildiğiniz gök yarıldı ve oradan parlak, yeşilimsi bir ışık çıktı. O ışığın içinden bir yüz belirdi ama net bir şekilde seçilemiyordu, sadece parlıyordu. O yüz bana, "Eviniz yaşanacak afetlerden korunuyor," dedi. Uyandığımda bunu sıradan bir rüya sanıp kimseye anlatmadım.

Deprem gecesine gelirsek… O gün saat 12 gibi uyumuştum. Gece birden uyandım, kalbim çok hızlı çarpıyordu. Ardından hafif bir sallantı hissettim ve hemen bağırdım, "Deprem oluyor!" diye. Babam, "Sen öyle hissetmişsindir, sakin ol," dedi. Ama o sırada daha şiddetli bir sarsıntı başladı; sanki biri evi yumruklamış gibiydi. Avizeler tavana vuruyordu. Camdan baktığımda masmavi ışıklar gördüm, tüm gökyüzü aydınlanmıştı. Sonradan öğrendim ki bu fay hatlarının enerjisini atmasından kaynaklanıyormuş.

Sarsıntı bittiğinde hemen dışarı çıkmaya hazırlandık. Giyinirken bir kez daha deprem oldu; hatta yere düştüm. En sonunda dışarı çıkmayı başardık ve 4-5 gün boyunca dışarıda kaldık.

Eve geri döndüğümüzde inanılmaz bir şeyle karşılaştık: Evde hiçbir şey yerinden oynamamıştı, hiçbir eşya kırılmamıştı. O an rüyamı hatırladım ve korkudan ağlamaya başladım. Aileme her şeyi anlattım.

Sizce bu nasıl bir olay olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum.
Hocam öncelikle geçmiş olsun. O deprem günün de Galatasaray-Trabzonspor maçındaydım ve eve 03.57 de geldim. Beş dakika telefona baktıktan sonra uyudum ve normal de direkt uyumama rağmen uyku tutmadı. 04:05'de geri kalktım. Bir su içtim, kalbim sıkıştı. Ankara da yaşıyorum bu arada. 10 dakika telefona bakıyım dedim, 04:15'de yatmaya hazırlanırken sanki hissettim ve şu instagram son dakika haberlerine bakıyım uyumadan önce dedim. Bir baktım bütün takip ettiklerim 04:17 de DEPREM! storysi atmış. Şok oldum, o gece de uyuyamadım. Kimseye anlatmadım ama o günden sonra whatsappdan kendime sallantı olduğun da mesaj attım, işte bugün günlerden bu, saat bu ve sallandı. Şüpheleniyorum. 2023'ün sonunda bunu yapmayı bıraktım.

Hocam beni korkutan şey hayatımda hiç görmediğim bir renk tonunu görmek,geleceği görmek ve o ses tonu emin olun çok tüyler ürperticiydi
Bilmem. Çünkü daha bunu bilim de bilmiyor. Çoğu kişinin başına gelmiştir böyle olaylar benim de başıma geldi. İnançlı biriyken de beni şaşırtmıştı ama sizin kadar korkmamıştım. Oyun oynamaya geçmiştim. İnançsız biri olduktan sonra da "vay be" diyerek geçiştirmeye başladım. Bana da böyle olaylar, özellikle "karabasan" olarak bilinen uyku felci de çok oluyor uyku düzenim yüzünden. Fakat hem inançsız, hem uyku felci hakkında bilgi sahibi olduğumdan ve hem de henüz rüyaların tam bir bilimsel açıklamaları olmadığından çok da kafaya takmıyorum çünkü tüm bunların açıklamasını kendi başıma yapamam. Sizin yaşadığınız olayı ben yaşasaydım büyük ihtimalle çok büyük bir tesadüf der geçerdim fakat bende de bir etki bırakırdı bir yere kadar.

Eğer bunun bir bilimsel açıklamasını arıyorsanız cevap sadece "tesadüf" olacaktır. Fakat dinsel açıdan bakacak olursanız orası hakkında bilgim yok. Hoca benden iyi biliyordur. Belki gerçekten de Allah'ın sevdiği kulusunuzdur :)

Hocam öncelikle geçmiş olsun. O deprem günün de Galatasaray-Trabzonspor maçındaydım ve eve 03.57 de geldim. Beş dakika telefona baktıktan sonra uyudum ve normal de direkt uyumama rağmen uyku tutmadı. 04:05'de geri kalktım. Bir su içtim, kalbim sıkıştı. Ankara da yaşıyorum bu arada. 10 dakika telefona bakıyım dedim, 04:15'de yatmaya hazırlanırken sanki hissettim ve şu instagram son dakika haberlerine bakıyım uyumadan önce dedim. Bir baktım bütün takip ettiklerim 04:17 de DEPREM! storysi atmış. Şok oldum, o gece de uyuyamadım. Kimseye anlatmadım ama o günden sonra whatsappdan kendime sallantı olduğun da mesaj attım, işte bugün günlerden bu, saat bu ve sallandı. Şüpheleniyorum. 2023'ün sonunda bunu yapmayı bıraktım

Hocam öncelikle geçmiş olsun. O deprem günün de Galatasaray-Trabzonspor maçındaydım ve eve 03.57 de geldim. Beş dakika telefona baktıktan sonra uyudum ve normal de direkt uyumama rağmen uyku tutmadı. 04:05'de geri kalktım. Bir su içtim, kalbim sıkıştı. Ankara da yaşıyorum bu arada. 10 dakika telefona bakıyım dedim, 04:15'de yatmaya hazırlanırken sanki hissettim ve şu instagram son dakika haberlerine bakıyım uyumadan önce dedim. Bir baktım bütün takip ettiklerim 04:17 de DEPREM! storysi atmış. Şok oldum, o gece de uyuyamadım. Kimseye anlatmadım ama o günden sonra whatsappdan kendime sallantı olduğun da mesaj attım, işte bugün günlerden bu, saat bu ve sallandı. Şüpheleniyorum. 2023'ün sonunda bunu yapmayı bıraktım.
Size de geçmiş olsun hocam bu alışkanlığı bırakarak çok iyi yapmışsınız eğer devam etseydiniz kaygı bozukluğu oluşabilirdi diye düşünüyorum

Hocam beni korkutan şey hayatımda hiç görmediğim bir renk tonunu görmek,geleceği görmek ve o ses tonu emin olun çok tüyler ürperticiydi

Size de geçmiş olsun hocam bu alışkanlığı bırakarak çok iyi yapmışsınız eğer devam etseydiniz kaygı bozukluğu oluşabilirdi diye düşünüyorum
Bende öyle düşünüyorum hocam. Bir şeylerin etkisin de kalmam ama hissettiğim için biraz etkisinde bırakmıştı. Size de dediğim gibi tekrardan çok geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı