Rüyalar ve dejavu

Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Rüyada gördüğüm şeyleri dejavu olarak tekrar yaşıyorum. Son günlerde dejavu olayı çok olmaya başladı. En son olduğum dejavu ise rüyamda gördüğümü hatırladım ve hiçbir şekilde benim kontrolüm altında değildi. Ortalama on saniye boyunca video izler gibi hiçbir şeyi değiştiremedim. Aklımda hayatımızın sadece bir videodan ibaret olduğu var. Bu olaydan sonra ortalama otuz dakika yavaş yavaş azalan tatlı bir korku vardı. Hala da var. Belki bir gün işe yarar diye buraya yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Tam tersi bence, aslında hayatın kendisi değil ama gördüğümüz tüm derin rüyalar (RAM) (kurgulanmış, içinde bizim de olduğumuz) bir videonun gösterilmesi olayıdır, beyin o günkü yorgunluk seviyesine göre, bu videoda verebileceği çözünürlüğü buna göre ayarlarak gözümüzün önünden tam RAM uykusundayken geçiriyor. Düşük çözünürlüklü olanlarını yüksek çözünürlüklü olan videolara göre uyanır uyanmaz bu nedenle o anda kolay olarak tam gözümüzün önüne getiremiyoruz. Buna dayanılarak bilim-kurgu filmi olan Matrix 1-2-3 de uzay gemisinde, özel bir mekanda geçen bir hayatla yapay zekalı/bilgisayarların arayüzüyle içine girilen sanal bir (süper) hayatın sınırlarını da buradan ayırıp çizmek gerekir. Makina ve yapay zeka arayüzüyle (tadilatlı insan-makina arayüzü) girileni sanal (aslında var olmayanı) uzay gemisinde Triniti ve Neo'nun birlikte geçen hayatı ise daha gerçek olmak zorundaymış gibi de görünüyor, tersini düşündüğümüzde sanki mantığa, felsefeye ve tüm alışılmışlıklara çok aykırı bir durum ortaya çıkmış da oluyor, örneğin.Önce de-va-ju görülmesi ve sonra olması olayı da çok ilginçmiş, de-va-ju'yu sadece sinema filminde gerçekleşen olay olarak biliyordum. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı