Çözüldü Rufus format atarken hangi seçenekler seçilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rangerqs

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İnternetten baktığım kadarıyla seçili seçenekler doğru fakat dosya sistemi izlediğim videolarda FAT32 olarak seçili. Ben de o seçenek yok, NTFS yazıyor. FAT32 olmak zorunda mı, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 254
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İnternetten baktığım kadarıyla seçili seçenekler doğru fakat dosya sistemi izlediğim videolarda FAT32 olarak seçili. Ben de o seçenek yok, NTFS yazıyor. FAT32 olmak zorunda mı, ne yapmalıyım?

Doğru ayarlar hocam, ISO'ya göre seçiyor otomatik onu. Devam yani sorun yok.
FAT32 eski BIOS'larda format atmak içindir.

Doğru ayarlar hocam, ISO'ya göre seçiyor otomatik onu. Devam yani sorun yok.

Çözüm
UEFI kurulum yapacağınız için bu ayarlarda USB'yi hazırlayabilirsiniz. Eğer eski sisteme kuracaksanız GPT bölüm düzenini MBR yapmanız yeterli.

Hocam önemli olan disk bölüm düzeni kısmı, UEFİ için GPT olması gerekli. Dİğer yandan FAT32 ve NTFS dosya sistemlerinin, kurulacak işletim sistemi veya kurulumun yapılacağı disk ile bir ilgisi yok; tamamen yükleme medyası yani USB bellek ile alakalı. Güncel İSO'lar 4 GB'den fazla yer kapladığı için NTFS seçeneği kullanılmalı. Daha önceki yıllarda varsayılan olarak FAT32 kullanılırdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı