Rufus I/O device hatası

stzzy

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar format USB'si hazırlamaya çalışıyorum ama Rufus durduk yere bu hatayı veriyor. Kendim biçimlendir dediğimde disk yazmaya korumalı diyor, araştırıp bir komut buldum onunla denedim ama gene olmadı. 32 GB SanDisk kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yazma korumalı olduğu için Rufus bu hatayı veriyor,
Diskpart üzerinden disk yazma korumasını kaldırmayı deneyelim.

Başlat menüsüne CMD yazın ve “yönetici olarak çalıştır” seçeneği ile “komut istemi” ekranını aktif hale getirin. Ardından diskpart yazarak enter tuşuna basın. Bu Windows işletim sistemi içerisindeki yerleşik disk bölümleme aracına ulaşmanızı sağlıyor.

disk-yazma-koruma-hatasi-cmd.jpg
Daha sonra sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacak;

list disk (sisteme takılı olan diskleri listelemeyi sağlıyor)
select disk X (X yerine sizin sisteminizde diske karşılık gelen rakamı yazmanız gerekiyor)
attributes disk clear readonly (bu komut sonrasında varsa salt okuma özelliği kaldırılacak)

Disk yazma korumalı olduğu için Rufus bu hatayı veriyor,
Diskpart üzerinden disk yazma korumasını kaldırmayı deneyelim.

Başlat menüsüne CMD yazın ve “yönetici olarak çalıştır” seçeneği ile “komut istemi” ekranını aktif hale getirin. Ardından diskpart yazarak enter tuşuna basın. Bu Windows işletim sistemi içerisindeki yerleşik disk bölümleme aracına ulaşmanızı sağlıyor.

Eki Görüntüle 2105148
Daha sonra sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacak;

list disk (sisteme takılı olan diskleri listelemeyi sağlıyor)
select disk X (X yerine sizin sisteminizde diske karşılık gelen rakamı yazmanız gerekiyor)
attributes disk clear readonly (bu komut sonrasında varsa salt okuma özelliği kaldırılacak)
Kaç defa yaptım ben bile bilmiyorum hocam, regeditten birşeyler değiştirdim gene olmadı, uygulama yükledim orada da ready only olduğu için değişiklik yapamıyor. Kafayı yemelik yeminle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı