Çözüldü Rufus ile dd modda yazdırılan USB nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cattie1

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, daha önce hiç Linux kullanmadım ve Linux'a geçmek istedim, ve bilgisayarıma Linux'un "draguer" adlı dağıtımını kurmak istedim, daha sonra yeni kullanıcılar için oldukça zor bir distro olduğunu görünce vazgeçtim ve Windows 7'ye döndüm, araştırdım ve sanırım Mint distrosu yeni Linux kullanıcıları için oldukça iyi, kolay ve Xfce versiyonu oldukça az kaynak harcadığını öğrendim. Mint'e geçiş yapmak istiyorum fakat şu anda USB'mi açamıyorum çünkü bilgisayarımda görünmüyor, çünkü Rufus ile draguer ISO'yu dd mod ile belleğe yazmıştım. Nasıl USB'eme tekrar ulaşabilirim ve eski haline getirebilirim?

Çözüm
Rufusu açın. USB belleğiniz seçilmiş mi kontrol edin. Büyük ihtimalle No_Label gibi bir etiketi vardır. Ardından önyüklenilebilir değil olarak start verin. USB belleğiniz düzelecektir. Bunun sebebi DD ile yazılan belleklerin birden çok bölüme ayrılması ve Windows'un bunu tanıyamaması.
Rufusu açın. USB belleğiniz seçilmiş mi kontrol edin. Büyük ihtimalle No_Label gibi bir etiketi vardır. Ardından önyüklenilebilir değil olarak start verin. USB belleğiniz düzelecektir. Bunun sebebi DD ile yazılan belleklerin birden çok bölüme ayrılması ve Windows'un bunu tanıyamaması.

Çözüm
Merhaba, istemeden yanlışlıkla UEFI:NTFS olarak start verdim. Düzeldi şuanda USB'yi görüyorum ve açılıyor ama 64 GB olan USB'nin 58.7 GB Toplam alan olarak gösteriyor. Bu normal mi?

Evet normal çünkü windows sistemlerde 1000MB olan birimi 1024MB olarak hesaplıyor. Linux'ta tam olarak 64GB kullanabilirsin mesela, sebebi 1GB birimi 1000mb olarak kabul etmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…