Rufus ile Windows 10 USB format diski oluşturmak

Fxer

Hectopat
500KB'lik yeni bir surucu olusuyor UEFI_NTFS ( F: ) Adinda normal mi bu durum?

Bende hiç böyle bir bölüm oluşmadı. ISO dosyasını nereden indirdiniz?
Hocam rufustan once de flash 2 bolume ayrilmisti bolumleri silip birlestirdim tek parca yaptim. Rufusla iso dosyasini yazarken bu sekilde iki parca oluyor.Win 10 2004 surumu onceden kulladigim ayni iso dosyasi ama hatirlamiyorum boyle bir birim olusuyor muydu.
Tamam hocam sagolun

500KB'lik yeni bir surucu olusuyor UEFI_NTFS ( F: ) Adinda normal mi bu durum?
Eğer diskten şüpheliysen ve imkanın varsa, diskini hazır sistemi kurulu olan başka bir bilgisayara tak ve biçimlendir. Sonra tekrar format atmak istediğin PC'ye takıp tekrar işletim sistemini kurmayı dene.

Son düzenleme:
Laptop ile deneyeyim bir de hocam sağolun.
Rica ederim. FAT32 olarak biçimlendir USB belleği. Ben yanlış mı anladım? Windows kurulumunda çıkıyor sandım 500Kb. Neyse dediğim gibi USB belleği başka PC'de FAT32 olarak biçimlendir bakalım ne olacak. Sonra Rufus ile tekrar içine Win10 depolarsın.

Ntfs veya fat 32 farketmiyor bicimlendirince diger bolum yine kaliyor disk yonetiminde birimleri silip tekrar birlestiriyorum ama rufusta iso yazarken uefi ntfs diye cok ufak bolum tekrar olusuyor.Laptopta denedim yine ayni.Arkadasin dedigi gibi normal bir durum bence de. Uefi kurulum icin ufak bir bolum tanimliyor tahminimce. Sorun varsa da format sirasinda anlariz hocam

edit : Dediğim bölümün içinde readme dosyası varmış açınca bununla karşılaştım boşu boşuna o kadar konu açmışız. Konu çözüldü olarak değişebilir.

This partition was created by Rufus (Rufus - The Official Website (Download, New Releases)).
It is used for booting NTFS and exFAT partitions in UEFI mode.

For details, see pbatard/uefi-ntfs.

Son düzenleme:
Bana pek normal gelmedi. Benzer sorunu yaşadım geçenlerde. USB 2 parça görünüyordu PC'ye takınca ama sorunu çözdükten sonra düzelttim. Taktığımda tek parça görünüyor artık.
//
Sorun ile ilgili konu:

Şu anki görünüm:
//

Rufus creates 2 partitions on the target USB disk (these can be MBR or GPT partitions). The first one is an NTFS partition occupying almost all the drive, that contains the Windows files (for Windows To Go, or for regular installation), and the second is a very small FAT partition, located at the very end, that contains an NTFS UEFI driver (see https://efi.akeo.ie) as well as the UEFI:NTFS bootloader.

Hocam kendileri açıklamışlar ntfs ve uefi kurulum için çok küçük bir bölüm kendiliğinden oluşuyormuş.Yani sorun yok diyorlar sağolun yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…