Çözüldü Rufus ile yazdırılmış Windows 10 ISO

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

495256

Hectopat
Merhaba, herkese hayırlı geceler. Direkt konuya girmek istiyorum, Rufus ile başka bir arkadaşım bilgisayardan istediğim şekilde ISO yazdırıp herhangi bir şekilde bana atarsa bende dosyaları FAT32 veya NTFS şeklinde biçimlendirdiğim. USB aygıtıma atsam boot USB'si elde etmiş olur muyum? Telefondan ISO yazdırmaya çalıştığımda ya sürekli hata veriyor ya da yazdırmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
%100 emin olmamak ile birlikte bir önerim olacak. Kendiniz de araştırıp bakabilirsiniz. Şimdi gelelim konuya.

Öncelikle elinizdeki USB belleği "önyüklenebilir (bootable)" hale getirmeniz gerekmekte. Bunun için:
  1. CMD'yi yönetici olarak açıp, "diskpart" yazın ve enterlayın.
  2. Diskpart ekranında iken "list disk" yazın ve enterlayın.
  3. USB aygıtınızın sırasını tespit edin. Ve sonrasında (örneğin disk 1 olsun) "select disk 1" yazarak enterlayın. (Bu adımda USB belleğinizi seçtiğinizden emin olun.)
  4. "clean" yazıp enterlayın.
  5. Sonrasında sırası ile "create partition primary", "select partition 1", "active" komutlarını yazın ve her bir komuttan sonra enterlayarak devam edin.
  6. Yukarıdaki işlem bittikten sonra "format fs=fat32 quick" komutunu yazıp enterlayın.
  7. Altıncı adım bittikten sonra "assign" yazıp enterlayın.
  8. Tüm bu işlemlerin sonucunda USB belleğiniz artık "önyüklenebilir (bootable)" olması gerekmektedir.
Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra bahsettiğiniz dosyaları belleğinizin içerisine kopyalayarak denemenizi ve sonuçları paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin. Umarım bu size çözüm olur.
USB belleğim zaten biçimlendirilmiş Windows'u uzaktaki arkadaşım FAT32 olarak Rufus'tan kurup kurulum USB cihazındaki dosyaları bana atsa bende FAT32 şeklinde biçimlendirdiğim USB aygıtıma atsam olmaz mı? (Ban yedim diğer hesaptan)

Maalesef yok.
Siz kendiniz rufus gibi bir yazılım olmadan bootable USB oluşturamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı