Rufus ile Windows 10 UEFI USBoluşturmaya çalışıyorum. Bellek takılı başlata basıyorum, bellek bir an çıkıyor tekrar gözüküyor. Rufus “konum kullanılamıyor e/erişilemiyor erişim engellendi” hatası veriyor. Tamam'a basıyorum ISO dosyalarını kopyalamaya devam ediyor. Belleğe dosyaları atıyor aslında sorunsuzca ama bu hata kurulumda herhangi bir problem yaratır mı diye düşündürtüyor. Sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?
Windows'un kendi indirme programı daha önce denemediğim için UEFI yapar mı bilmiyorum. UnetBootin ile de deneyebilirsin.
Program haricinde komut istemiyle de yapabilirsiniz. Video da UEFI sistem için USB bellek hazırlamayı anlatıyor. Legacy sistem için farklıdır.
ISO dosyası eğer masaüstünde değilse, masaüstünde yeni bir klasör açıp ISO dosyasını ve Rufus'u aynı konumda olacak şekilde yazdırmayı dener misin? Ayrıca Rufus'u yönetici olarak çalıştırmalısın.
ISO dosyası eğer masaüstünde değilse, masaüstünde yeni bir klasör açıp ISO dosyasını ve Rufus'u aynı konumda olacak şekilde yazdırmayı dener misin? Ayrıca Rufus'u yönetici olarak çalıştırmalısın.
Masaüstünde ikisi de bir klasör içinde. Bu hatayı verdikten sonra devam etmesi bir sorun yaratır mı? Peki Windows'un kendi indirme programıyla direkt belleğe otomatik oluşturma yapsam uefi kurulum oluyor mu o şekilde yoksa uefi için illa rufus mu olması gerekli?
Windows'un kendi indirme programı daha önce denemediğim için UEFI yapar mı bilmiyorum. UnetBootin ile de deneyebilirsin.
Program haricinde komut istemiyle de yapabilirsiniz. Video da UEFI sistem için USB bellek hazırlamayı anlatıyor. Legacy sistem için farklıdır.
Hatasız tamamlandıysa UEFI ibaresi çıkar. active komutunu girdikten sonra hata verebiliyor. Bu komut sadece MBR diskler için geçerlidir. GPT diskte hata veriyor.