Rufus "konum kullanılamıyor" sorunu

mr.zeemekit

Hectopat
Daha fazla  
Rufus ile Windows 10 UEFI USBoluşturmaya çalışıyorum. Bellek takılı başlata basıyorum, bellek bir an çıkıyor tekrar gözüküyor. Rufus “konum kullanılamıyor e/erişilemiyor erişim engellendi” hatası veriyor. Tamam'a basıyorum ISO dosyalarını kopyalamaya devam ediyor. Belleğe dosyaları atıyor aslında sorunsuzca ama bu hata kurulumda herhangi bir problem yaratır mı diye düşündürtüyor. Sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows'un kendi indirme programı daha önce denemediğim için UEFI yapar mı bilmiyorum. UnetBootin ile de deneyebilirsin.
Program haricinde komut istemiyle de yapabilirsiniz. Video da UEFI sistem için USB bellek hazırlamayı anlatıyor. Legacy sistem için farklıdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hayır boşa yapmadın, demek istediğim USB belleğe veya harici bir diske active komutu girdiğinde diskin MBR olması gerekiyor. UEFI kurulum için format atacağın disk zaten GPT olmalı. Ben USB ile değilde harddisk ile format atıyorum bu yolla. İlla bir programa gerek yok yani.

Son düzenleme:
Bilgisizliğimi mazur görün o halde attığınız videodaki her adımı uygulayıp usb belleğimle uefi win10 kurulumu yapabiliyorum ?
Videodaki her komut aynı şekilde usb belleğime sorunsuzca uygulanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı