Rufus kullanımı sonrası flash disk bozuldu

elburuz

Megapat
Windows kurmak için Rufus'la ISO dosya kullanarak USB disk hazırladım. Fakat işlem sonrası diskten boot etmedi. Windows içinde disk görünmüyor. İşlem yapmak istedim. Rufus tanımıyor. Aygıt yöneticisinde görünüyor ama hata verip kapatıyor. Biçimlendirme yapamıyor. Diskpart ve testdisk programlarını denedim olmadı. Yeniden kullanabilmek için ne yapmalıyım?

Anladığım kadarıyla USB bellek gözükmüyor. Disk yönetimine girip biçimlendirin. Resim atarsanız daha iyi yardımcı olurum.

Sırf Technopat kullanıyor diye hiç gerek olmadığı halde şu programla uğraşıyorsunuz, anlamıyorum. Windows'un zaten kendi kurulum aracı var onla flash hazırlayabilirsiniz. Rufus ayarlarıyla uğraşmaya gerek yok. Dosyaları sürükle bırak yapsanız bile oluyor. Rufus bir takım üst düzey ayarlar yapmak için geliştirilmiş bir yazılım.

Çözüm olarak disk yönetimine girip bakmanızı öneririm. Orada flash siyah olarak gözüküyorsa sağ tık yeni birim oluştur diyerek flaşı geri getirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -4 Eksi

Windows 8 ve sonrasında dediğiniz gibi NTFS filesystem oluşturup kopyala yapıştır yapabilirsiniz ama öncesinde bu durum müsait değil hem yine filesystem oluşturmak için formatlamış oldunuz hem Windows dışında bir imaj yazmak isteseydi, örneğin Linux dağıtımlarından biri, dd ile yazdırması gerekecekti. Yani USB belleğin görmemesinin sebebi Rufus değil.

Ayrıca Rufus'la uğraştığınız bir şey yok ki. MBR mi, GPT mi olacağını seçiyorsunuz, Filesystem'i seçiyorsunuz, Windows ise düz yazıyorsunuz. Windows dışında bir imaj ise iki seçenek sunuyor, USB mod ve DD mod diye, duruma göre seçiyorsunuz ve bitiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
OTG kablon varsa tablete/telefona bağla sana "bozuk hafıza kartı taktın biçimlendireyim mi?" diye soracak evet de yoksa Linux tabanlı işletim sistemi kur (format atmadan bootable olanlar var veya sanal sisteme kurabilirsin) orada da görülüyor. Rufus'la aynı şekilde bozup ancak bu yöntemlerle geri getirebilmiştim. Windows ile ne kadar uğraşsan uğraş görememişti flash belleği.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-02-03 022346.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 139
  • 1.png
    112,2 KB · Görüntüleme: 134
  • Ekran görüntüsü 2022-02-03 012451.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 146
  • Ekran görüntüsü 2022-02-03 014339.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 148

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…