Rufus olmadan Windows 11 kurulur mu?

Aisha

Kilopat
RAM
2x 16Gb 4800 Mhx (DDR5)
SSD veya HDD modeli
2x 1TB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
Intel i5 13500hx
Merhaba,
Halihazırda Windows 10 varken ablam güncellemiş ve 11'e yükselmiş. Aslında 11 kullanmakta da sorunum yok; ama C diskimde çok az yer var ve disk yönetiminden de genişletemedim. Bunun için program da kullanmak istemiyorum. Tekrar Windows 11 kuracağım. Windows'un sitesinde Windows 11 disk görüntüsünü (ISO) indirme diye bir seçenek var. Bunu indirirsem Rufus programına gerek olmadan Windows 11 kurabilir miyim?

Merhaba,
Halihazırda Windows 10 varken ablam güncellemiş ve 11'e yükselmiş. Aslında 11 kullanmakta da sorunum yok; ama C diskimde çok az yer var ve disk yönetiminden de genişletemedim. Bunun için program da kullanmak istemiyorum. Tekrar Windows 11 kuracağım. Windows'un sitesinde Windows 11 disk görüntüsünü (ISO) indirme diye bir seçenek var. Bunu indirirsem Rufus programına gerek olmadan Windows 11 kurabilir miyim?

Rufus neden kullanmıyorsunuz ki? Flash belleğe yazdırın ISO'yu sonra diskleri sileceksiniz zaten tamamen.

Merhaba,
Neden Rufus kullanmak istemiyorsunuz?
Evet, Media Creation Tool ile USB'ye yazabilirsiniz.

Bir ay kadar önce windows 10 yüklerken rufus kullandım tabii. Merak ettiğim şey, hiç rufus kullanmadan doğrudan Windows 11 disk görüntüsünü (ISO) indirme seçeneğini seçip yükleyince rufus kullanmaya gerek kalıp kalmadığıydı.

Hocam windows 10 a dönüş yapmayacağım. Bilgim dışında 11 e yükseltildi. Ben formatla geçerdim normalde. C diskim 80 gb kadar ayrılmış. Programsız genişletilmiyor da. O sebeple format atacağım. Yine win 11 yükleyeceğim.

Hmm yanlış anlamışım, geçici dosyaları silerken Windows eski sürümü orada gözüküyor olması lazım o fazla yer kaplar. Bir de wiztree ya da benzeri bir programla neyin ne kadar yer kapladığını görüp silebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı