Rufus sorunu

godlikera

Femtopat
Arkadaşlar bugün freeddos bir Laptop'a Windows 10 kurulumu yapacağım ama hangi ayarları seçmem gerektiğini bilmiyorum. Herkes NTFS'nin daha iyi olduğunu söylese de FAT32 önermiş. Hiçbir şey bilmeyen bir insana nedeniyle birlikte nasıl kurulum yapmak gerektiğini anlatacak yağız bir delikanlı var mı? Windows 10 Pro kurmak istiyorum yeni laptopuma ama Media Tools ile seçmiyoruz Pro oluşunu galiba onu sonra yapacağız. Explain me like im 5 arkadaşlar sinirlerim bozuldu.

Dosya Ekleri

• 6E445E1F-1544-4A47-9B8C-73460EFC37C7.jpeg
    1,4 MB · Görüntüleme: 83
İSO dosyasını seçince programın otomatik yaptığı ayarları kullanabilirsiniz. Varsayılan seçenekler kurulumu yapmanızı sağlar.Hangi tür Windows 10 kurulacağını seçebileceğin sayfa kurulum sırasında gelecek zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Flash diski ve ISO dosyasını seçin sadece. Dİğer ayarları değiştirmenize gerek yok.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. İnternetten araştırdığımda NTFS daha detaylı olduğu ve diskte performans yükselttiği yazılıyor. FAT32 kullanınca herhangi büyük bir dosya performansı etkiliyor falan deniyor. Bu Windows 10 için geçerli mi? Herkes NTFS çok daha yeni ve daha iyi olduğunu söylüyor ama kurulum yapılırken FAT32 seçin diyor tüm rehberler ben algılayamadım bu durumu.
Görseldeki gibi devam edin. Ntfs, Fat32 olayı dosya boyutundan kaynaklanır. 4GB altı iso dosyası varsa Fat32, üstüyse Ntfs olur.
Flash diski ve ISO dosyasını seçin sadece. Dİğer ayarları değiştirmenize gerek yok.
Recep hocanın yayınladığı kısmı bir incele. Link burada.

Üstteki soruma bi bakarsanız çok mutlu olurum arkadaşlar teşekkür ederim.

Rufus'taki dosya sistemi seçeneği USB belleği hangi dosya sistemi ile biçimlendireceğini seçmeni sağlıyor. Bilgisayardaki depolama NTFS formatında biçimlendirilecek zaten. USB belleğin hangi formatta olduğunun bir önemi yok. Varsayılan seçenekler ile USB belleği hazırlayabilirsin.

Windows kurulu diskiniz zaten NTFS olarak yapılandırılacak. Format işlemlerinde belleğiniz UEFİ kurulum için Fat32 olarak biçimlendirilir. Dosya boyutunun yüksek olması halinde Rufus, iso dosyasını belleğinize yazarken otomatik olarak NTFS seçer. Siz kurulum belleği hazırlarken flash diskinizi ve iso dosyanızı seçmelisiniz. Rufus geri kalan noktaları otomatik olarak yapılandıracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…