Çözüldü Rufus Windows To Go sürüm seçimi ekranında sürümler hatalı görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Harici SSD diskime Rufus ile Windows kurmak istiyorum. Fakat birkaç Windows 11 ISO dosyası ile denememe rağmen sürüm seçimi ekranında ISO'daki ilk sırada yer alan sürüm gözükmüyor. Son sırada yer alan sürüm ise 2 defa gözüküyor.

Windows 11 Home ve Pro içeren ISO ile deneyince sürüm seçim ekranı şu şekilde oluyor;

Gördüğünüz gibi Home sürümü gözükmüyor. Pro sürümü ise 2 defa listeleniyor.
Windows 11'in Home, Pro, Enterprise, Pro for Workstations, Home Single Language ve Enterprise Multi-Session sürümlerini içeren ISO ile deneyince de sürüm seçim ekranı şu şekilde oluyor;

Burada ise yine Home sürümü gözükmüyor. En altta yer alan Enterprise Multi-Session sürümü ise yine 2 defa listeleniyor.

Aynı şekilde UUP Dump'tan indirdiğim Windows 10 Yapı 19043.1110 sürüm ISO dosyasında da yine ilk sıradaki sürüm olan Pro sürümü listelenmiyor. Son sırada yer alan IoT Enterprise sürümü ise 2 defa listeleniyor;

Fakat Windows 10 21H1 Yapı 19043.928 MSDN ISO ile deneyince böyle bir sorun çıkmıyor;

Bu sorun neden oluyor olabilir? Ayrıca mesela bu sorun çıkaran ISO'lar ile Home sürümünü veya istediğim sürümü kurmak için hangisini seçmem gerekiyor?

Güncelleme: Kendi sorunuma kendi cevabımı buldum. Bir tane videoda UUP Dump üzerinden edinilmiş ve birden fazla Windows sürümü içeren Windows 11 ISO dosyası ile Windows To Go kurulumu yapılıyordu. Onda da aynı sorun mevcuttu ve videoyu çeken arkadaş Windows 11 Pro seçmiş fakat Windows 11 Home kurulmuş.

Ayrıca kendim de log penceresine baktığımda sorunu anladım. Mesela listeden Windows 11 Enterprise seçeneğini seçiyorum, log penceresinde Enterprise sürümünü seçtiğim ve Index değerinin 2 olduğu görünüyor. Fakat ISO dosyasının içindeki Install.wim dosyasını kendim Dism komutu ile sorguladığımda Index değeri 2 olan sürümün Windows 11 Pro olduğunu gördüm;

Yani sürüm seçimi yaparken sürüm sırası konusunda Dism komutu ile sorguladığımda çıkan sırayı baz almam ve mesela Windows 11 Pro kurmam için Windows 11 Enterprise seçmem gerekiyormuş.

Yani sorunu kendim çözdüm.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…