Technopat'ın videosundaki gibi UEFI format belleği oluşturdum. Videoda FAT32 olarak biçimlendiriyordu, ben de o şekilde biçimlendirerek başlat dedim.
Aşağıdaki uyarıyı aldım.
Bu pencereyi kapattıktan sonra aşağıdaki pencereyle karşılaştım.
Kendi kendine NTFS'ye dönüşmüş. Tekrar başlat mı demem gerekiyor? Her şeyi videodaki ve Technopat rehberdeki adımlara uygun şekilde yapmıştım.
Bana önerirken Fat32 diye önerdi ben de değiştirmedim. O şekilde devam ettim.
Şuan USB aşağıdaki gibi gözüküyor. Eskiden farklı bir sembolle gözüküyordu. Hatalı mı olmuştur şu an? Yoksa NTFS ve FAT32 biçimlerinden ötürü mü böyle farkı semboller gözüküyor?
Bana önerirken Fat32 diye önerdi ben de değiştirmedim. O şekilde devam ettim.
Şuan USB aşağıdaki gibi gözüküyor. Eskiden farklı bir sembolle gözüküyordu. Hatalı mı olmuştur şu an? Yoksa NTFS ve FAT32 biçimlerinden ötürü mü böyle farkı semboller gözüküyor?
Secure Boot Windows harici bir işletim sistemi veya 4 GB üzeri ISO kalıbı ile hazırlanan USB bellekleri için bir tip koruma yöntemi.
Aslında amacı Linux tabanlı şifre kırıcıları engellemek. Ek olarak bazı Boot zararlı yazılımları var. Genel olarak Boot zararlısını bulaştırmak gerçekten zor iş. Secure Boot, Linux kullanıcıları için tam bir baş belası olmuş durumda.
Secure Boot açık iken 4 GB üzeri NTFS ile yazdırılmış bir USB belleği Boot etmekte sorun yaşarsınız. Secure Boot ayarı aktif ise ve siz değiştirmek istediğiniz zaman BIOS'a şifre koymanızı isteyebilir. Bu şifreyi asla unutmayın. Sonra Secure Boot ayarını devre dışı bırakıp USB belleği Boot edin.
Genel olarak Partition 1 ana dizindir. Partition 2 kısmı ise Rufus yazılımının ayarladığı diğer ek kısımdır. @24099 hocam zaten gerekli açıklamayı yapmış.