Rufus'dan "iptal edilen UEFI önyükleyici algılandı" uyarsı

MC_Yıkık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Windows 10 format atmak için resmi Microsoft'tan Windows 10 yükleme medyası üzerinde ISO'yu oluşturdum, sonra Rufus'dan işlemi başlatınca şöyle bir uyarı geldi.
---
iptal edilen UEFI önyükleyici algılandı
Rufus, seçtiğiniz ISO'nun iptal edilmiş bir UEFI önyükleyicisi içerdiğini ve tamamen güncel bir UEFI sisteminde güvenli önyükleme etkinleştirildiğinde "güvenlik ihlali" ekranı üreteceğini tespit etti.
  • Bu ISO görüntüsünü güvenilir olmayan bir kaynaktan aldıysanız, bunun UEFI kötü amaçlı yazılımı içerebileceği olasılığını göz önünde bulundurmalı ve bundan önyükleme yapmaktan kaçınmalısınız.
  • Eğer güvenilir bir kaynaktan aldıysanız, bu uyarıyı üretmeyecek daha güncel bir sürüm bulmaya çalışmalısınız.
---
Bunu devam edersek sıkıntı olur mu? Bunu nedeni biliniyor mu? (araştırma yaptım Rufus 4.5 sürümünde kullanınca hata çıkmıyor 4.6'da var)

Yani 4.6 yüklediyseniz hiç riske girmemek için silip GitHub'dan 4.5 sürümünü kurabilirsiniz. Toplam 2 dakika sürmez. Yüklediğiniz sürümde bir hata var ama devam derseniz bile sorun olur mu bilmiyorum. Ben silip 4.5 yükleyerek herhangi bir sorun olmadan formatladım.

ISO oluşturmak yerine direkt USB'ye yazıdrsana.
Hocam Windows 10 yükleme medyası USB oluşturma ile Rufus USB oluşturma farkı var mı sıkıntılar oluyor mesela Rufus işlevi Windows 10 yükleme medyası USB oluşturmadan daha iyi gibi, sadece bilebildiğim kadarıyla Windows'u indirip USB'yi işlemi yapacak demi

Yani 4.6 yüklediyseniz hiç riske girmemek için silip GitHub'dan 4.5 sürümünü kurabilirsiniz. Toplam 2 dakika sürmez. Yüklediğiniz sürümde bir hata var ama devam derseniz bile sorun olur mu bilmiyorum. Ben silip 4.5 yükleyerek herhangi bir sorun olmadan formatladım.
O zaman 4.6 bu soruna düzeltine kadar 4.5 kullanacağız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı