Rufus'ta Windows 7 GPT olarak yazılmıyor

ozaylol

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba ben Rufus ile Windows 7 ISO dosyası yazdırmaya çalıştığımda sadece MBR kısmı çıkıyor ama laptop GPT olduğu için boot edemiyorum. (Birçok ISO denedim) Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocalarım merhaba ben Rufus ile Windows 7 ISO dosyası yazdırmaya çalıştığımda sadece MBR kısmı çıkıyor ama laptop GPT olduğu için boot edemiyorum. (Birçok ISO denedim) Yardımcı olur musunuz?

UEFI seçeneğiyle boot etmeniz lazım yoksa boot etmez. Bir dd MBR formatını deneyin.

Neden Windows 7 kurmak istiyorsunuz?

Hocalarım merhaba ben Rufus ile Windows 7 ISO dosyası yazdırmaya çalıştığımda sadece MBR kısmı çıkıyor ama laptop GPT olduğu için boot edemiyorum. (birçok ISO denedim) yardımcı olur musunuz?

Hatıradığım kadarıyla Windows 7'de GPT desteği yoktu son çıkan bir disk biçimlendirme ve kullanım fonksiyonu Windows 7 işletim sistemi destek sunmuyor.

UEFI seçeneğiyle boot etmeniz lazım yoksa boot etmez. Bir dd MBR formatını deneyin.

Neden Windows 7 kurmak istiyorsunuz?
Hocam evde kullanmadığım laptop var onu değerlendirmek istedim

Windows 7 32 Bit ise UEFI (GPT) olmuyor diye hatırlıyorum.
Hocam aklıma diski mbr çevirme geldi ama işe yararmı

Hocam evde kullanmadığım laptop var onu değerlendirmek istedim.

Hocam aklıma diski MBR çevirme geldi ama işe yararmı.

Bilgisayar UEFI destekliyorsa en azından 8.1 ve üzerini kaldırır diye tahmin ediyorum.

Bilgisayar UEFI destekliyorsa en azından 8.1 ve üzerini kaldırır diye tahmin ediyorum.

Hocam aldığımda Windows 10 vardı evet Windows 8.1 kaldırıyor.

MBR kurulum yaparsanız sorun olmaz zaten, GPT yapacaksanız, 64 Bit Windows 7 ile deneyin.

Hocam 2 GB RAM var
Cihaz adı desktop-9mnct2b
İşlemci Intel(R) atom(tm) CPU Z3735F @ 1.33GHz 1.33 GHz.
Takılı RAM 2,00 GB.
Sistem türü 32 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Kalem ve dokunma 10 dokunma noktalarıyla dokunma desteği.

MBR kurulum yaparsanız sorun olmaz zaten, GPT yapacaksanız, 64 Bit Windows 7 ile deneyin.
Hocam boot ekranında Flash görünmüyor

Hocam Win 8.1 kurun ve bu konudakileri uygulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…